Gyakran ismételt kérdések

TULAJDONKÉPPEN MI EZ AZ OLDAL: EGY MAGAZIN VAGY EGY BLOG?

Inkább az utóbbi. Egy magazin készítői rendszerint fontosnak tartják, hogy minden aktualitásról beszámoljanak. Mi nem, ráadásul kapacitásunk sem lenne rá. Inkább kedvünkre csemegézünk a bennünket érdeklő témák, az általunk szeretett zenék közül, és legalább annyit, ha nem többet foglalkozunk a múlttal, mint a jelennel. Másrészt az írásaink erősen személyes hangvételűek.

MIT HOL TALÁLOK AZ OLDALON?

Csak a legfontosabbakat írom le, a többit fedezd fel te magad! 🙂

Üzenetet, szöveges és képes anyagokat a felső főmenü megfelelő gombjának megnyomásával küldhetsz nekünk.

Az Archívumban találod a régi Metal Attack/Rattle Inc. lapszámokat és egyéb kordokumentumokat, letölthető formátumban.

Az album- és egyéb szavazásokat normál posztokban írjuk ki. Szavazni vagy azok alatt, kommentben vagy a felső menüsor megfelelő gombjának megnyomásával tudsz.

A bal oldali hasábban a rovatainkat, azokon belül pedig az eddig megjelent cikkeinket találod (folyamatos feltöltés alatt).

MILYEN GYAKRAN KERÜLNEK FEL ÚJ ANYAGOK?

Naponta minimum két cikket teszünk fel, az egyiket rendszerint délután 1 és fél 2, a másikat fél 6 és 6 között. A Heti Ötösöket kedd, csütörtök és szombat reggel tesszük közzé, szavazások pedig hétfő, szerda és péntek reggel indulnak, előbbi kettő két, a hétvégi pedig három napon át tart.

ÉN IS ÍRHATOK AZ OLDALRA?

Természetesen, minden cikket szívesen látunk. Az anyagot küldd el üzenetben, vagy előzetesen ugyanilyen úton jelezd nekünk, hogy miről írnál.

HOVÁ TŰNT BENJOE?

Ha visszatér (van rá esély), maga fogja elmesélni.

NEM GONDOLTATOK ARRA, HOGY – AKÁRCSAK RÉGEN, MOST IS – NYOMTATOTT KIADVÁNYKÉNT JELENJETEK MEG?

A rövid válasz az, hogy nem. A valamivel hosszabb pedig a következő: még 2016 őszén, az Undertaking-könyv megjelenése előtt, Jakab Viktor ötlete nyomán összeraktunk egy papír-alapú fanzine-t, az Old-School Union-t. Félig nosztalgia-jelleggel, hiszen régi lapszerkesztők vettek sok év kihagyás után tollat a kezükbe, másrészt szinte mindenki friss, aktuális témákról írt.

A kiadvány legyártásáról Viktor gondoskodott, a budapesti terjesztést viszont én intéztem. A „sok hűhó majdnem semmiért”-esetét volt szerencsém átélni: rengeteg utánajárás, minimális eredmény. Többször is végigjártam a boltokat, ahol egy hónap alatt sem fogyott annyi példány, hogy azzal értelme lett volna elszámolni, így dolgom végezetlenül távoztam. Azt sem a pénzért csináltuk, a lap ára alig haladta meg az előállítás költségeit. Hasznos tapasztalat volt: ilyen – viszonylag – szűk olvasói rétegnek nem adnék ki nyomtatott lapot.

Ha vannak még kérdéseitek az oldallal kapcsolatban (hozzám vagy bármelyik kollégához), írjátok meg üzenetben, és válaszolunk rájuk!

Coly