Koncert-kívánságműsor

Régebben úgy gondoltam, elég egyszer ott lennem egy zenekar koncertjén: jönnek mások, akiket még nem láttam, azokra kell a pénz, rájuk kell időt szakítanom. Egy ideje viszont eljutottam oda, hogy a legtöbb kedvencem megvolt, viszont ők is újra ellátogatnak hozzánk, és ha csak olyanokra lennék kíváncsi, akikkel most először találkozhatok élőben, jóval ritkábban járnék koncertre (amúgy sem megyek túl gyakran). Most valahol a kettő között vagyok: alapvetően az új, általam eddig nem látott bandákra vagyok kihegyezve, de egyre gyakrabban fordul elő „repeta” is.

Időnként felmerül bennem, most viszont egyenesen eljátszottam a gondolattal, hogy kik azok, akik mostanáig ilyen szempontból kimaradtak az életemből, akikre még kíváncsi vagyok. Egyáltalán, min múlik, hogy érdekel-e egy csapat vagy sem? Egyrészt a felállásán: hogy legyenek benne olyan arcok, akikért, illetve olyan egyéni produkciók, amelyekért lelkesedni tudok. A másik a setlist: hogy jórészt olyan nótákat játsszanak a koncerten, amelyeket ismerek és szeretek tőlük. Ilyen szempontból is nagyon különbözhet egy terjedelmesebb diszkográfiával rendelkező zenekar két fellépése: az egyiken tisztán best of a program, a másikon viszont inkább az újabb nótáikat népszerűsítik. Előbbi valószínűleg a legtöbb rajongó számára nagyobb vonzerővel bír.

Ha van kedvetek, tartsatok velem, és kommentben írjátok meg a saját kívánságlistátokat. Játsszuk azt, hogy egy koncert- vagy fesztiválszervezővel tudatjuk, az elkövetkező időszakban kiket látnánk szívesen a hazai színpadokon. Javaslom, maradjunk a realitásoknál, és olyan bandákat írjunk, akik napjainkban is aktívak, illetve olyan felállásokat, amelyek jelenleg is léteznek, és így le lehet kötni nekik egy budapesti bulit. (Hátha tényleg látja, olvassa ezt a cikket egy hazai szervező, és veszi a koncertre járó közönség jelzéseit…) Na, nézzük!

Manowar: idén többek között miattuk mentem Barcelonába, ők viszont lemondták a bulit

(10 helyett) 35 zenekar, akiket még nem láttam, és megnéznék koncerten:

Alunah
Angriff
Artillery (novemberben jönnek)
Attic
Avatarium
Blood Ceremony
Corrosion Of Conformity
Candlemass
Demon Incarnate
Diamond Head
Down
Dynazty
Ghost
Grand Magus
Hazzerd
High Priestess
Lizzy Borden
Manowar
Misfits
Mordred
Orbit Culture
Psychotic Waltz (remélhetőleg jövő májusban)
Rammstein
Satan
Sons of Apollo
Spirit Adrift
Sumo Cyco
System of a Down
Thundermother
Trance
Villagers of Ioannina City
Vio-lence (idén novemberben)
Vixen
Voice of Baceprot
Warkings (a novemberi buli családi okok miatt kétesélyes)

A Tyrant-et nagyon megnéztem volna Robert Lowe-val, de sajnos ma már nem ő a csapat frontembere. A Palace in Thunderland-et is, akik sokáig stabil négyest alkottak, de most mintha inkább nem léteznének, mint igen.

(10 helyett) 9 zenekar, akiket már láttam, és újra megnéznék élőben (nagy hirtelenjében csak ennyit tudtam összeszedni):

Blind Guardian
Crisix
Flotsam and Jetsam
Iron Maiden
Living Colour
Metallica
Overkill
Rage
Rival Sons
Suicidal Tendencies

Az Iron Maiden legutóbbi budapesti fellépéséről lemaradtam, de hiába mondom, hogy a következőn ott leszek, nem biztos, hogy ugyanazt az élményt kapnám, mint a mostani, Groupama arénás szeánsz résztvevői. (Néhány bekezdéssel korábbi megjegyzésemmel, a két, radikálisan különböző setlisttel rájuk céloztam…)

A Living Colour 2008-as bulija az A38 Hajón egyszeri és megismételhetetlen esemény volt

Mindezek után ti jöttök, aztán pedig a Live Nation, a Livesound, a Concerto, a Cudi Purci és a többiek! 😉

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*