Miseration: Black Miracle and Dark Wonders (2022)

Ezúttal is egy számomra a teljes ismeretlenségből felbukkanó, kiváló zenei társulat új albumát ajánlhatom a fémzene extrém oldalát kedvelő olvasóink figyelmébe. Mint az már jó párszor előfordult velem, most is az impozáns lemezborítónak köszönhető, hogy megismerhettem ezt a maga műfajában minden tekintetben magas színvonalat képviselő muzsikát. A műfaj ez esetben igényes, szimfo black/death metal. Műfaji megközelítésben, a Miseration zenéje szerintem leginkább a Septicflesh által képviselt irányvonalhoz hasonlítható. Szó sincs tehát lelkes amatőrök hörgős csörömpöléséről 🙂 (amit rengeteg mai death metal bandától hallhatunk). Itt kérem, vérprofi zenészek a legmagasabb szinten „tolják” a halál fémet!

A banda 2006-os megalakulása óta az idei lemezük meglepő módon még csak a negyedik a sorban. Ez jórészt annak köszönhető, hogy az ez előtti anyaguk éppen tíz éve, 2012-ben jelent meg. Az idei album esetében viszont a „jó munkához idő kell” szlogen szerintem maximálisan igaznak bizonyul. Az anyaggal kapcsolatosan nekem már elsőre is két meghatározó dolog tűnt fel. Az egyik a „svédesen” dinamikus és erős hangzás, a másik pedig a tiszta énekrészek néha talán kissé stílusidegennek tűnő, metalcore-os jellege. Ez néhány hallgatás után számomra most már teljesen elfogadottá vált.

Az említett tiszta énekrészek a lemez majdnem mind a nyolc számában előfordulnak, például a Fed by Fire/Led by Blood-ban, a Connector of the Nine Worlds-ben vagy a Kingdoms Turned to Sand-ben. Az utolsóként említett tétel egyébként az album legdöngölősebb és talán legatmoszferikusabb dala. Ebben érződik a leginkább a Septicflesh zenei hatása. ÓRIÁSI DAL!

A „legslágeresebb” refrén viszont egyértelműen a Reign of Fate című, brutálisan „gyönyörű” számban hallható. 🙂

Ezen a lemezen a zsigeri death metal alapok zseniális módon keverednek a szimfo black-es atmoszférával, amit a kissé disszonáns és változatos énekrészek tesznek egészen befogadhatóvá. Ez az anyag szerintem egy egész bolygó számára elegendő sötét atmoszférával rendelkezik, és ez a különös világ számomra most nagyon élvezetes hely lett a hatalmas DEATH METAL univerzumban! Jó szórakozást! UFF!

A szerző: Sipy 96 Articles
Az egykori Detonator zenekar énekese. Jelenleg szabadúszó, motoros rocker.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*