Hová menjünk fesztiválozni?

Forrás: facebook.com/bcnrockfest/

Ezt is megértük: kétévnyi COVID-bizonytalanság után már látszik a fény az alagút végén, reális esélye van annak, hogy a fesztiválokra megvett jegyek felhasználásra is kerülnek, és a pozitív hangulatot azzal szeretnénk tovább fokozni a szerkesztőség berkeiben, hogy olyan fesztiválokat ajánlunk nektek a nyárra, amelyeken, ha minden jól megy, mi is részt fogunk venni. Bocsánat, a pozitivizmus jegyében akkor még egyszer: amelyeken mi is részt fogunk venni, pont. Ha esetleg közületek, olvasók közül is jár valaki ezeken a rendezvényeken, nyugodtan jelentkezzetek, iszunk valamit! 🙂

Buga B ajánlatai:

METAL PARADISE FEST, 2022. JÚLIUS 15–16., FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Nagyobb nevek: Helloween, Sabaton, In Flames, Emperor, Cradle of Filth, Steel Panther + egy halom kisebb spanyol banda

Jegyár: az én jegyem 87,99 euró volt, ami közvetlenül a színpad elé szól, de több, olcsóbb lehetőség is van.

Utazás: közvetlen járattal Budapestről Malagába, ott a reptérről közvetlen vonat megy vonat Fuengirolába, nagyjából 25-30 perc még az út. Az utazási költség nagyjából 60-70 ezer forint.

Szállás: rengeteg szállást találni Fuengirolában, éjszakánként 60-100 euró között mozognak a lakások.

Spanyolország egyáltalán nem titkos rajongójaként mivel is kezdhetném az ajánlómat, mint egy spanyol fesztivállal. Ezt az eseményt már tavaly is megrendezték, persze jóval szerényebb kivitelben. Igaz, a Kreatort például sikerült megnyerniük maguknak, ami részemről el is döntötte a dolgot, hogy mindenképp ott leszek, és nem is csalódtam. A helyszín fantasztikus, jobbat el sem lehet képzelni. A színpad mögött a tenger, fölötte pedig egy kastély magasodik, mindez Fuengirola, egy kis üdülőváros határán.

Amikor meghirdették az ideit, nem is volt kérdés, hogy ismét útra kelek, főleg, hogy az egyik fő fellépő a Helloween. Remélem, hagyomány lesz ebből nálam. 🙂 Amellett, hogy fantasztikus a helyszín, a többi körítés is nagyon rendben van: a fesztivál területén található food truck-ok remek spanyol ételekkel szolgálnak, a piaválaszték pedig ennél is meggyőzőbb. Jéghideg spanyol sörökből és minőségi töményekből áll a kínálat, abszolút elfogadható árakon. Az idei eresztésben talán az egyetlen negatívum, hogy egy kicsit csalamádéra sikerült a fellépők névsora, mintha a szervezők minden, a környéken felbukkanó együttesre kivetették volna a hálójukat, ami a jelenlegi viszonyokat ismerve egyáltalán nem lenne meglepő. Még idén sem szeretnék koncertszervező lenni, hiszen ki tudja megjósolni, nem jön-e sáskajárás vagy a gyíklények inváziója…

S hogy a koncert mellett mit ajánlok még? Andalúzia önmagában is hatalmas élmény: ha az ember a fesztivál előtt-után még pár napot rászán a környékre, akkor olyan elképesztő helyekre juthat el, mint Granada (Trónok harca-rajongóknak kötelező!), Sevilla, Cadiz, Gibraltár, Córdoba vagy Malaga. Plusz ott vannak a fenséges tapasok és a jéghideg canák, és mindez a töredékébe kerül, mint a nagyvárosokban, Barcelonában vagy Madridban, de azt hiszem, ezt nem is kell tovább ragoznom.

BARCELONA ROCK FEST, 2022. JÚNIUS 30–JÚLIUS 2., BARCELONA, PARC DE CAN ZAM, SPANYOLORSZÁG

Nagyobb (engem érdeklő) nevek: Manowar, Nightwish, Accept, Alice Cooper, Blind Guardian, Alestorm, Megadeth, Doro, Judas Priest, Kiss, Saxon, D.A.D.

Jegyár: 178,65 euró a három napra.

Utazás: közvetlen járattal Budapestről, nagyjából 60-70 ezer forintból kijön oda-vissza a repülőjegy.

Szállás: három napra nagyjából 50 ezer forinttal kell számolni fejenként. Sajnos Barcelonában kevés a jó szállás, az olcsó pedig még kevesebb.

Gondolom, az előző ajánlóm alapján nem meglepő, hogy a másik választásom is Spanyolországra esett. A fellépők itt azért elég jól össze lettek válogatva, mindenki talál magának valamilyen ínyencséget, talán csak a thrash-fanatikusok nincsenek nagyon elkényeztetve. Nekem mindhárom napon van olyan koncert, amelyet semmiképpen nem hagynék ki, elvégre a szervezők elég klasszikus, old school bandákkal töltötték fel a line-upot, ami egy ilyen vén motorosnál, mint én, mindig bejön. A Manowar pedig csak hab lesz a tortán; mindig annyira nehéz elcsípni őket, hogy már csak miattuk megérte megvenni a jegyet.

A koncertek mellett még mit ajánlok? Azt hiszem, Barcelonát felesleges külön ajánlgatnom, aki volt már, biztosan beleszeretett, aki pedig még nem, most itt az alkalom, garantáltan szerelmesen fog távozni. Sagrada Família, Güell park, Montjuic, La Rambla, FC Barcelona, tapas stb. Ezt, mondjuk, senki ne hagyja ki, aki jót akar magának:

https://www.barcelona.com/barcelona_directory/restaurants/tapas/el_xampanyet

Coly ajánlata:

FEZEN, 2022. JÚLIUS 27–30., SZÉKESFEHÉRVÁR, PRIME FIELD

Még a 2020-as rendezvényre vettem két napijegyet, majd akkor és tavaly is fásult beletörődéssel vettem tudomásul, hogy a koronavírus-járvány miatt egy, majd még egy évet csúszik a program. A Danziget és a Death Angelt akartam itt élőben látni; Glenn bátyóra idén hiába várunk, „cserébe” viszont nem kisebb név lép színpadra a fesztivál második napján, mint King Diamond és csapata, a Mercyful Fate. Mivel a korábban megváltott és fel nem használt jegyek a mostani, jubileumi (25.) FEZEN-re is érvényesek, külön örülök, hogy mindkét említett kedvencem július 28-án, csütörtökön emeli produkciójával a rendezvény fényét. Rajtuk kívül aznap a Lazarus, a Remorse és a Subscribe aprítja szilánkokra maga alatt nehézfém-szerszámokkal a világot jelentő deszkákat.

27-én, szerdán a Meshuggah, a The Iron Maidens, a Mudfield, az Omega Diatribe és a Leander Kills, 29-én, pénteken az Epica, az Ignite, a Cadaveres, a Lord és az Ossian, 30-án, szombaton pedig a Nightwish, a Cro-Mags, a Dalriada, a Depresszió, a Diabolus In Musica, a Don Gatto, a Road, a Strong Deformity és a The Joystix muzsikája hevíti fel a fémzene híveinek vérét.

A bérlet ára – április 30-ig megvásárolva – 24.990 forint, a napijegyé 12.990 forint.

Ui.: „Természetesen” én is ott tapasozok és headbangelek majd Buga B-vel, Majkával és John Quail-lel Barcelonában, a két fesztivál közé pedig egy-két budapesti nagykoncert is becsúszhat még.

Nyugodtan folytassátok a sort: kommentben írjátok meg, ti melyik fesztiválon vesztek részt az idei évben!

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*