Drágaságaink, avagy gyűjtemények 2020-on túl

Legyen Hang! – mondá az Úr, s lőn. S mi, emberek örvendezünk vala, hogy végre képesek vagyunk kommunikálni is egymással. Megtanultunk danolászni, énekelni.

Legyen Vagyon! – mondá az Ördög. S mi, emberek nem örvendezünk vala, csak egy szűk csoportunk, akik többet tulajdonolnak ebből, mint a nagy átlag.

Legyen Rock és Metal! – mondák sokan, kik eme stílus megteremtői közé sorolandók, mint például Bill Haley vagy a Kinks, esetleg a Who. S mi, metalosok örvendeztünk vala, mert éreztük, hogy ez nekünk nagyon jó!

Legyen Fonográf, Gramofonlemez, Magnókazetta, Compact Disc, majd Vinyl! – mondák a hanglemezkiadók. S ők örvendeznek vala, hiszen ebből sok pénz terem nekik. Bár egy kicsit mi is örvendezünk vala, mert mi is részesülni szeretnénk belőlük.

Legyenek hát Zenegyűjtők! – mondá Darwin. S a zenészek örvendeznek vala, mert végre értékelik azon munkájukat, amit évről-évre belefeccölnek a műveikbe.

Nos, valahogy így fejlődhettünk ki mi, fura állatfajok, akik felborítva (vagy nem) fél vagy egész életüket, a zenére, s azon hanghordozókra fordítják fél vagy egész energiáikat, amik szívük választottja lett.

Legyen hát egy Rattle-állatkert! – mondám én. S az olvasók (remélem) örvendeznek vala, nézegetvén, mily’ sokfélék vagyunk mi, s mily’ sokféle mindennel tengetjük napjainkat.

Így hát terveim szerint hétről hétre bemutatok nektek egy-egy igazán izgalmas, érdekes személyt, és bár ezekben a cikkekben a Drágaságainkon van a hangsúly, mégis bepillantást nyerünk az emberbe is, mert ahogy egy ősi bölcs metalos mondta vala: az vagy, amit hallgatsz!

About Reaper 29 Articles
Fiatalon próbálkozott zenéléssel, de rájött, hogy mindenki jobban jár, ha csak hallgatja azt. Lelkes gyűjtő és hobbikertész, amúgy programozó.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*