Ziskó Olivér: Három új videó a készülő Global Warning lemezről

A Sear Bliss és az Alfred’s Violin egykori dobosa jó ideje szólóprodukcióival hívja fel magára a figyelmet. Most készülő lemezének dalaiból folyamatosan készülnek a videók. Olivér ezekkel kapcsolatban oszt meg velünk néhány aktuális információt.

„Végre felkerült a világhálóra három további dal az albumról, amin már jó ideje dolgozom. A bónuszokkal együtt 73 percnyi zeneanyag gyűlt össze, tehát akár dupla lemeznek is nevezhetjük a kis csúszással, 2022-ben megjelenő Global Warningot. Eddig négy dal klipjét hoztuk ki, amihez most további három csatlakozik. A lemezen összesen 12+2 track lesz hallható.

Alapvetően nem progresszív zenei ritmusokból szerettem volna építkezni az albumon. A Travelin című nóta ritmikai ötleteit például Jojo Mayer és Steve Smith játéka ihlette. Aztán megkaptam Derek Sheriniantől a szólósávokat, és egy kicsit hozzányúltam a dalhoz. Derek egy ikonikus figura: a rá jellemző stílust hozza, mint ahogy azt a Dream Theaterben, Sons of Apollóban, Planet X-ben megszokhattuk tőle, és azt a hangszínt használja, amiről nem lehet nem ráismerni a játékára. (Sajnos tőle csak audiósávokat kaptam.)

A Travelin klipjének további közreműködői Anthony Crawford (basszusgitár) és Marius Pop (gitár), akik egyben a korábbi Ghost Notes videó vendégzenészei is voltak. Marius nagy segítség volt a dal végleges formájának kialakításában, és ragaszkodott hozzá, hogy ő legyen a hangmérnök. Mark Mihelével közösen keverték a nótát a Rootz Music Studióban, Romániában.

A dob felvételénél – ahogy a lemez többi számánál is – ragaszkodtam hozzá, hogy egy take-re menjen, és a keverés során ne legyen editálva/kvantizálva, amit feldoboltam. A videók és audiók egyszerre készültek. A Travelinnel egy időben további dalokat is rögzítettünk. Ezzel kezdtük a sort. Az első take után mentünk is a következő dalra, tehát körülbelül 10 perc alatt megvoltunk. A mozgó kamera képével készült egy drum playthrough is.

A Plastic vendégzenésze egy másik kedvenc billentyűsöm, Kaltenecker Zsolt. Nagy öröm számomra, hogy ő is közreműködik a lemezen. Korábban volt már egy kooperációnk Erdei Péter barátom briliáns Soulwaves című szerzeményében. A Plasticot Miski Ádám programozta, őrületes ritmikus zajokkal telepakolva – ami nekem tetszik. 🙂

A The Originhez is két kedvencemet hívtam segítségül. Papesch Péter basszusgitározik és Gotthárd Misi gitározik. Mindketten nagyon eltalálták azt a feelinget, ami passzol ehhez a track-hez. Bocs az őrületes szintidallamokért, de ennek most harsognia kellett. 🙂 A Plastic és The Origin hangmérnöke Scheer „Max” Viktor volt. Még négy további kliphez vannak videófelvételeim, amelyeken nemsokára elkezdünk dolgozni. Ezek majd a lemez megjelenéskor vagy valamivel előtte lesznek beütemezve.”

www.oliverziskodrummer.com

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*