Warlock: Live Steel at Donington (bootleg, 1986)

1986. augusztus 16-án igazán különlegesre sikeredett az akkor már hatodik alkalommal megrendezett Monsters Of Rock fesztivál a Leicestershire-i doningtoni vár melletti szabadtéri területen. Egyrészt, mert Rick Allen 1984-es súlyos autóbalesete után első ízben koncertezett a Def Leppard, másrészt pedig a Scorpions és az Accept után, harmadik német együttesként játszott aznap a Warlock. Mi több, Doro Pesch személyében a rendezvény történetének első énekesnője lépett a deszkákra. (A Scorpions 1980-at követően, másodszor szerepelt a rangos eseményen.)

Pikáns az a tény is, hogy a Warlock harmadik lemeze, a True as Steel két nappal később, 1986. augusztus 18-án látott napvilágot. Az albumon mind a tagságot, mind a muzsikát illetően változások történtek: Rudy Graf gitárost a szintén Düsseldorfi Stormwindből ismert Niko Arvanitis váltotta, a csapat pedig egy kommerszebb irányba lépett. Számításuk bevált, mivel a Fight for Rock EP volt a banda első sikere Európán kívül, az Egyesült Államokban felkerült a Billboard listára és a nótához készített videoklipet rendszeresen játszotta a Headbangers Ball.

A show minden egyes percéről lejön, hogy Doro elemében van, irányítja a bulit, a rendelkezésükre állt bő 35 percben mindent megtettek annak érdekében, hogy kivívják a fanatikusok elismerését. Miután az aktuális album promóciójáról volt szó, a nyolc tételből álló szett majdnem felét (True as Steel, Love in the Danger Zone, Vorwärts, All Right!) annak nótái tették ki, megfejelve a Hellbounddal, a Burning the Witches-zel, az All Night-tal, a Shout it Out-tal, illetve az Earthshaker Rock-kal. Teljesen korrekt hangosítást kaptak, így nagyon jól, erőteljesen szól a felvétel.

Műsoruk sikeres volt, mivel az az évi Monsters of Rock mannheimi állomásán is felléptek, majd a W.A.S.P., illetve a Judas Priest Fuel for Life turnéjához csatlakoztak. Ezek után az 1987-es Triumph and Agony-val még magasabb régióba került a népszerűségük, amit listás helyezéseik, valamint az eladási példányszámok igazolnak, viszont a tagcserék és egyéb jogi problémák miatt 1989-től Doro név alatt futott a produkció. Ami a lényeg, hogy a Warlock első négy alkotása jó anyagnak számít, szívesen is hallgatom őket.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*