Megjelent a Ghost Toast új videóklipje

A debreceni, kísérletezős progresszív rockzenekar új videoklippel jelentkezett, amit negyedik albumuk, a tavaly megjelent Shape Without Form záró tételére, a W.A.N.T.-ra (We Are Not Them) készítettek.

A zenében használt hangminták az 1984 című George Orwell regény Michael Radford által rendezett filmverziójából, illetve a Francis Ford Coppola által rendezett Apokalipszis most című filmben felbukkanó sorokból származnak.

A W.A.N.T. (ahogy a teljes Shape Without Form album) és a videója is a minden emberi lényt fenyegető kiüresedéssel, illetve annak elkerülésének lehetőségével foglalkozik. A videó egyszerre próbálja az Apokalipszis most-ban ábrázolt metaforikus utazás képeivel, az 1984-ben megjelenített erőszak általi kiüresedéssel, valamint a magányt, reményvesztettséget, ürességet szimbolizálni hivatott független és amatőr filmes források felhasználásával illusztrálni T. S. Eliot Hollow Men (Az üresek) című versének a zenében felhasznált sorait.

A szöveges videó Gerő András Péter (Kill Monday Management) munkája, az abban használt háttérvideót a zenekar vágta össze, míg az album art work-jéből származó képet Tod Antal Miklós készítette.

A zenekar Shape Without Form című lemeze 2020. március 3-án jelent meg a finn Inverse Records kiadónál. A lemez megjelenését követően a Ghost Toast az első tagcseréjén is átesett: Papp Lászlót Cserős Zoltán (Zoma) váltotta dobos poszton.

Az üresek

A lemez a következő linkeken is meghallgatható:

YouTube: https://youtu.be/jPpYleDmbyY
Spotify: https://spoti.fi/2TfDWUQ
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/126961622
Tidal: https://listen.tidal.com/album/128493906
Apple Music: https://apple.co/2x4BoQY

Az albumhoz eddig készült videoklipek pedig itt találhatók:

Music video for Frankenstein’s: https://youtu.be/-gh-HXLk_hk
Music video for Y13: https://youtu.be/PSbHUjtK6nU

Linkek:

Website: http://www.ghosttoast.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ghosttoastband
Twitter: https://twitter.com/ghosttoastband
Bandcamp: https://ghosttoastband.bandcamp.com

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*