Háromszámos EP a Butchers-től

25 évnyi „pihenő” után újra munkában a barcsi mészárosok

Három régi dalát rögzítette újra, és ezzel tulajdonképpen reaktiválta magát az első körben a 80-as/90-es évek fordulóján létezett thrash brigád, akikkel Dávid Laci nemrégiben interjút is készített lapunkba (itt olvasható). A reunionban a klasszikus felállás kétharmada, Betlehem József énekes-gitáros-basszusgitáros és Dernanecz Zsolt dobos vett részt, a háromszámos EP pedig Füst, tűzvész, romok… címmel, december 12. óta érhető el a különböző a letöltő/streaming oldalakon.

A Butchers 1988-95 között volt aktív a hazai színtéren. Ez idő alatt négy demójuk jelent meg. Kizárólag saját szerzeményeket rögzítettek, magyar nyelvű szövegekkel. A rádió hat dalukat rögzítette, amelyek ilyen-olyan minőségben különböző válogatás kiadványokon jelentek meg. Nagy fájdalmukra azonban saját nagylemezt sosem sikerült kiadniuk. Egyetem, munka, családalapítás, költözések, illetve a zenei közeg kedvezőtlenné válása miatt végül feladták, és abbahagyták a közös zenélést.

„Ami azonban nagyon hiányzott, egyre többet nosztalgiáztunk a régi szép időkről, aztán egyszer csak jóval több lett a szabadidőnk és így a kapacitásunk is – idézi fel az újraindulás körülményeit a frontember, amiben végül csak ő és Deca vett részt. – A másik gitárosunk, Takács Árpád nem kíván újra zenélni, a basszusgitárosunk, Molnár Gábor pedig sajnos már nem él.”

„2020 októberében vonultunk be a Supersize Recording Stúdióba, ahol Horváth Attish (Subsribe) szakértő hangmérnöki munkája mellett rögzítettünk három régi dalt: az 1989-es Kiégett szíveket, az 1991-es Füst, tűzvész, romok…-at, valamint az ugyanebben az évben született Magányt – mesél a részletekről Dodi. – A profi körülmények és Attish hozzáértő segítsége mellett nagyon jól mentek a felvételek, az egész munka nagy élmény volt számunkra. Érdekes volt megtapasztalni, mennyire megváltozott a stúdiózás a 25 évvel ez előttiekhez képest. A végeredménnyel pedig maximálisan elégedettek vagyunk! Nagyon jó érzés, hogy végre kiváló minőségben szólal meg a zenénk, és így mindenki számára hallhatóvá/ érthetővé válik, hogy mit is játszottunk és akartunk átadni az arra kíváncsiaknak majd’ 30 évvel ezelőtt. A felvételek érdekessége, hogy néhány egészen kis apróságon kívül semmit nem változtattunk, sem az eredeti dalokon, sem a szövegeken. Kíváncsian várjuk, milyenek lesznek a reakciók.

„A folytatáshoz is kedvet kaptunk: terveink szerint 2021 tavaszán további hat régi dal felvételével
nagylemezként jelentetjük meg az anyagot. Eddig saját gondozásban készültek a felvételek, egyelőre nem áll mögöttünk kiadó/menedzsment” – teszi még hozzá a csapat énekes-gitárosa.

Úgyhogy füleket kinyitni, nosztalgiarollert felpörgetni: a Butchers egy 30 évvel ezelőtt kibiztosított thrash-gránátot gurít a metal karácsonyfák alá, néhány hónap múlva pedig remélhetőleg itt a csapat első nagylemeze is!

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*