2020-ban történt – ahogy szerkesztőségünk tagjai látják (2. rész)

Még egy kérdés az idei évvel kapcsolatban, aztán elő a kristálygömböt, és irány 2021!

5.) Melyik volt számodra az év csalódás albuma?

Bársony Péter: Kimondott csalódás nem ért. Levedlettem már azt a rossz szokást, hogy ha az álmaimból letörik egy darab, azt csalódásként éljem meg.

Buga B: A Sodom új lemeze számomra egyértelműen csalódás, teljesen semmitmondónak és egy helyben toporgónak gondolom. Az új Mansonra nem használnám a csalódás szót, de még mindig emésztgetem; talán több idő kell neki, ám remélem, hogy az előbb-utóbb beérik nálam.

Coly: Egyértelműen az S.D.I.-é (80s Metal Band). Egyelőre a Mordred visszatérése is csalódás, de azért még megvárnám a nagylemezt is. Az egykori The Devil’s Blood tagok új zenekarától, a Molassess-től is többet vártam.

Dávid László: Szerintem nem hallgattam meg annyi zenét, hogy erre a kérdésre érdemben válaszolni tudjak.

Gabrielkiss: Szerencsére egyik kedvencemben sem kellett csalódnom. Mondjuk, elég lojális típus vagyok, egy-egy favoritomnak tényleg jó nagy adag fekáliát kell összehoznia ahhoz, hogy csalódásnak nevezzem. Az U.D.O. szimfonikus lemezétől például eléggé tartottam kezdetben, és lám, az is baromi jól sikerült.

haragSICK: Me And That Man: New Man, New Songs, Same Shit, Vol.1!!!! (fizikai fájdalom). A 2017-es Songs of Love and Death nagyon tetszett, iszonyat jól eltalált necro country anyag volt, azonban Nergal ezzel az új anyaggal akkora hibát követett el, mint a részeg bácsika a ganyés szekérrel a templomba érkezve…

John Quail: Udo papa új lemeze (elsősorban a hangszerelése miatt), ami egész jó is lehetne, ha kigyomlálnánk belőle a sallang részeket és a „sramli-zenekart”.

Laq: Hmm. A Burzum lemeze, de ők (ő) már évek óta csalódásspirálban vannak… Egy kicsit az új Sóltstafir is: valahogy nem kapott el úgy, mint ahogy kellett volna. Az új Ensiferum sem tudott különösebben meghatni.

Majka: A Sodom-é, de nem mondanám csalódásnak, mert nem is vártam tőle semmit. Mást nem tudok mondani, semmi sem volt arcul ütően rossz, vagy ha az volt, azt előre lehetett tudni.

Sodom

Novák Norbert: Nem ragadt meg bennem ilyen. Ami lemezeket vártam, azok beváltak. A többitől pedig nem vártam semmit.

Reaper: Ozzy: Ordinary Man.

Sipy: Old-school ide vagy oda, de szerintem az új Sodom lemezre elég sok „turkálós” (használt) riff került fel. A kivált tagok bandája, a Bonded debüt albuma szerintem jobb lett! Ugye, Béci!? 🙂

Size: Amiket vártam, azok közül egyikben sem csalódtam! Bár a Sodomtól többet vártam, de csalódásnak nem mondanám, persze lehet, hogy később megadja magát!

Zozzie: A Sólstafirtól, mint régi nagy favoritomtól egy kicsit többet vártam. Nem rossz az új lemez, de mintha az előzőt hallanám, pedig ők mindig meg tudtak újulni.

Sólstafir: Endless Twilight of Codependent Love

6.) Melyik zenekar új albumát várod már nagyon, ami 2021-ben fog kijönni?

Bársony Péter: Ha a Wolvennest produkálna valamit jövőre, az nagy pacsi lenne, és az új Khonsu-lemez is hol van már? Ebben a kérdésben egyébként inkább úgy teszek, mint a pók. Kifeszítem a hálót, és ami jön – és benne is ragad –, az lesz a „várva várt”.

Buga B: A pletykák szerint készül az új Blind Guardian és a Kreator is mozgolódik, számomra ez a két album lehet majd a csúcspont – ha valóban kijönnek. A Helloween is készül valamire, áprilisban jön egy új single, remélhetőleg teljes albumot is kapunk még 2021-ben, és a mostani all-star felállástól valami nagy durranást várok.

Coly: Amikről biztosan tudok, azok közül a Bloody Hammers, az Angelus Apatrida, az Immortal Guardian, az Orden Ogan és az Agent Steel lemezét, de a Metallica, az Exodus, a Judas Priest, az Anthrax, Jason Bieler (ex-Saigon Kick), a Megadeth és a Baroness albuma, valamint a Vio-lence EP-je is készül, úgyhogy azokat is.

Dávid László: Eddig csak az új Asphyx lemez megjelenéséről szereztem tudomást. Régi favoritjaim lévén, értelemszerűen az ő albumukat, amely január vége felé lát majd napvilágot, kiemelten várom. A Nasty Savage elméletileg stúdiózik, az új anyagot az Indulgence és a Penetration Point keverékeként jellemezte Dave Austin gitáros. Régóta lóg a levegőben az új Agent Steel korong is John Cyriis-szal a mikrofon mögött. Egy biztos, jövőre sem szenvedünk hiányt kiadványokból.

Gabrielkiss: Most így hirtelen a jövő év elején megjelenő Accept albumot várom nagyon, meg aztán úgy rémlik, hogy az Anthrax is beígért egy lemezt jövőre, annak is nagyon tudnék örülni. Egyébként pedig nagyon úgy néz ki, hogy Rock’n’Rolf kapitány valahogy megfeledkezett az idei Running Wild albumról, de sebaj, jó lesz az jövőre is!

haragSICK: A Cult Of Luna elméletileg kijön valami EP-vel, azt várom nagyon, de érdekes lesz az új Melvins is. 🙂

John Quail: Az Agent Steel No Other Godz Before Me című, remélhetőleg márciusban végre tényleg megjelenő lemezét!

Laq: King Diamond-ét mindenképpen. Az Agent Steel, a Moonspell és az Obituary is; egyelőre ezekről tudom, hogy jönni fognak és érdekelnek. De nyitott vagyok…

Majka: Carcass, Gojira, bár ki tudja, mi fog kijönni és mikor.

Novák Norbert: Spontán és alfabetikus sorrendben: Accept, Atomic, Buckets N Joints, Helloween, Kurdt Vanderhoof (Metal Church) szólólemeze és Liege Lord.

Reaper: Moonspell: Hermitage.

Sipy: Gojira, Mastodon, Exodus…, de Kerry King projektjére is kíváncsi leszek.(bármikor is jön ki). Talán az Arch Enemy-től is időszerű lesz már egy új album…

Size: Nem tudom, kijön-e jövőre, de jó lenne már egy Cryptworm-album! HEHE!!

Egy korábbi Cryptoworm-kiadvány…

Zozzie: Hmm, mi is? Nem nagyon gondolkodtam ilyenen, de bízom benne, hogy Devin Townsend ismét remekművet alkot, és reménykedem abban, hogy a System Of A Down nem elégszik meg két új dallal, hanem egy komplett albumot is letesz az asztalra, amit simán odarakhatunk majd a többi mellé. A Therion is lázba hozott, remélem, nem okoz majd csalódást. Jöhetne már az új Melechesh, Bornholm, Archaic, Moonsorrow, Khonsu, Arcturus nagylemez is!

7.) (Hacsak a koronavírus-járvány megint közbe nem szól) Lesz olyan koncert jövőre, amit nagyon vársz?

Bársony Péter: Nem mondanám, hogy bármilyen koncertet is kimondottan várok. Amúgy meg a következő év nagy része is megy majd a levesbe.

Buga B: Én nagyon optimista vagyok, így jó előre megleptem magam pár koncertjeggyel. A teljesség igénye nélkül, ha ezeket a koncerteket megtartják, én biztosan ott leszek: Finntroll, Atheist, Helloween, Static-X, Arch Enemy/Behemoth, illetve ha összejön, akkor a bécsi Sepultura-Sacred Reich kombóra is kinéznénk Majkával, ha már nem hajlandók idáig eljönni.

Coly: Mindenekelőtt azokat, amik idén elmaradtak, és amikre van jegyem (Kiss, FEZEN – Danzig, Death Angel), plusz a Sons of Apollo és a Psychotic Waltz buliját.

Dávid László: Ezt egyelőre nem tudom megmondani. Jelen helyzetben sajnos azt sem tudom, hogy holnap mi várható.

Gabrielkiss: Az idén elmaradt wakefieldi Diamond Head koncertet nagyon remélem, hogy előbb-utóbb be fogják pótolni, és ha az összejön, akkor semmiképpen nem fogom kihagyni. Ettől eltekintve bármelyik bandát szívesen megnéznem, aki erre jár, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

haragSICK: Nos, a jegyem már megvan rá, csak egy évvel elcsúsztatták, de a Backstage-ben újra megrendezik a Corrosion of Conformity bulit. Amúgy utálom Münchent, de egy-egy koncertre jó, illetve Regensburgban a barátaim évek óta megrendezik a Destroy Your Brain fesztivált (idén elmaradt), arra mindenképpen mennék, nemcsak a faszányos grind-gore-death dolgok miatt, hanem a társaság is hatalmas!

John Quail: Már nincsenek illúzióim…

Laq: Pesszimista vagyok: bele fog szólni. De ha mégsem, akkor szívesen megnézném a God Is An Astronaut koncertjét, mint ahogy az Ulver-ét is. A New Model Army-t szintén. A Mayhem/Mortiis páros is befutó lehet nálam.

Majka: Arch Enemy–Carcass–Behemoth, Helloween, Sepultura–Sacred Reich, de mindent várok, nagyon hiányoznak a koncertek.

Novák Norbert: AC/DC, Atomic, Blind Guardian, Böhse Onkelz, Buckets N Joints, Dead Kennedys, Iron Maiden, Joe Satriani, Legion Of The Damned, Sanctuary, Xentrix… és a többi, 2020-ra meghirdetett, de lemondott koncert, például az Atrophy-é.

Reaper: Mayhem/Mortiis, Mission.

Sipy: A Korn és a Gojira közös, illetve a Nightwish elmaradt koncertjét szívesen megnézném, ha megtartják. De a már beharangozott Arch Enemy/Behemoth/Carcass is érdekel. Viszont, ha jósolhatok, szerintem sok nagyobb banda is fog jönni, ha a körülmények engedik. Csak győzzük pénzzel! 🙂

Size: Egyelőre kevés koncertet hirdettek meg, de Kun Attila barátommal elvileg megyünk a Kill-Town Death Fest-re Koppenhágába, ami idén elmaradt. Reméljük, 2021-ben megtartják!!

Zozzie: Most már mindegy, csak legyen valamilyen koncert normális körülmények között (szájmaszk nélkül, létszám-korlátozás mellőzésével stb.). Még egy falusi Fásy mulatót is bevállalnék, csak fejeződjön már be ez a COVID-hisztéria! 🙂 Amúgy a Mayhem-re mentem volna, azt jó lenne bepótolni, valamint a Rockmaraton egyik napja is tervbe volt véve. Remélem, azt is megrendezik és eljutok rá!

8.) Változtatnál-e valamit a Rattle Inc. arculatán, stílusán, tartalmán?

Bársony Péter: Szerintem semmi ok nincs rá, hogy a jelenlegitől eltérő legyen.

Buga B: Őszintén szólva nekem így jön be, ahogy van. Pont a tartalom és a stílus az, ami kiemel bennünket a többiek közül. Ezt az irányt szeretném, ha tartanánk.

Coly: Az említetteken semmit, ami viszont – a háttérben – változik, az a csapaton belüli munkamegosztás. Több feladatot is kollégáim vesznek át tőlem, remélem, hogy ebből az olvasók semmit nem fognak majd észrevenni. 🙂

Dávid László: Úgy gondolom, szükségtelen minden változtatás. Véleményem szerint az oldalunk áttekinthető, informatív, naprakész, mindenki tudása legjavát invesztálja a tartalomba.

Gabrielkiss: Szerintem minden úgy jó, ahogy van.

haragSICK: Én szeretnék szabadszájúbban, kötetlenebbül fogalmazni, de erről a főszerkesztő nagyon másként vélekedik…

John Quail: Nem. Számomra így tökéletes. 😉

Laq: Több felnőtt tartalmat! 🙂 Alapjában úgy jó, ahogy van. Egyébként változtatni mindig, mindenen lehet. Személyes hozzáállásom a dolgokhoz az, hogy mindig mindennek változnia kell. Ha nem, akkor megáll a világ. Mindig a változások visznek előre (néha hátra is…). A megjelenésen, „dizájnon“ lehetne modernizálni, de azt sem feltétlenül fontos. Ennek belső kényszernek kell lennie. A tartalom, úgy gondolom, teljesen rendben van: ötletes, változatos.

Többen is várjuk John Cyriis Agent Steel-jének visszatérő albumát

Majka: Nem gondolom, hogy azzal a munkamennyiséggel, amit belerakok, lenne jogom okoskodni. Egyszerűen csak örülök, hogy van és írhatok.

Novák Norbert: Egészében rendben van így. Hirtelen csak az jut eszembe, hogy úgy látszik, egyedül vagyok vele, de pár albumismertetőt már a hivatalos megjelenés előtt egy-két nappal is kitennék, hogy kiemelten felhívjam rájuk a figyelmet. De persze vannak erre ellenérvek is.

Reaper: Egyelőre jól van így, de jövőre lehet, hogy változik egy-két dolog. 😀 😀

Sipy: Még csak tervben van a Rattle Facebook-oldalán egy napi szinten megjelenő posztsorozat, ami szerintem nem lenne rossz dolog. Csak az eredeti ötletgazda hozzájárulására várunk! (Sanyi, b@meg, ne gondolkozz annyit! 🙂 🙂 Reméljük, összejön! A napi két cikket is jó lenne visszahozni és folyamatosan tartani. És egy nőstény publicista szerintem még mindig beférne a stábba (persze a bikinis fotó továbbra is feltétel a jelentkezésnél 🙂 ). De ha a leghosszabb hajút közülünk átműttetjük nőnek, én abban is benne vagyok! Bár szerintem ezt az ötletet Németh Peti már vétózza is! 🙂

Size: Nem!

Zozzie: Semmit. Vagyis csak azt, hogy legyen több időm és kedvem cikkeket írni. Mert idén ez nem nagyon jött össze.

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*