Lejátszó-mizéria

Androidos Samsung telefont használok, 90 százalékban azon hallgatok zenét. A szolgáltató néhány hete jelezte, hogy a készülékkel együtt kapott zenelejátszó alkalmazás, a Google Play Zene a továbbiakban nem lesz elérhető, és automatikusan azt ajánlotta fel, hogy a telefonon található muzsikákat vigyem át a YouTube Music alkalmazásba. Na, innen kezdődött az a mizéria, ami valószínűleg rajtam kívül sokakat érint, és bár nem a világ vége, de azért számos feszült pillanatot okozott.

Először is, mivel egészen az utolsó utáni pillanatig halogattam a váltást, előállt az a helyzet, hogy a telefonon nem tudtam zenét hallgatni. (Hogy miért nem használok más lejátszót, abba most ne menjünk bele. Van, de nem használom. Vagy nem szívesen.) Ahogy javasolták, a cuccokat megpróbáltam átmenteni a YouTube Music-ra, ahhoz azonban saját YT-fiókkal kellett volna rendelkeznem. A Rattle Inc.-nek már van ilyen csatornája, amit én hoztam létre, éppen emiatt viszont a saját nevemre nem sikerült kreálnom egyet. Ami nyilván az én bénaságom, de ez van. 🙂

A következő lépés az volt, hogy a Play áruházból letöltöttem egy új zenelejátszó alkalmazást. Egy mobilszakértő ismerősöm az Audify-t javasolta, így elsőként amellett döntöttem. Amitől egyből kiakadtam, hogy a program a dalokat nem a lemezen szereplő, hanem abc-sorrendben játszotta le. Kerestem, hogy át tudom-e állítani, de nem sikerült. Az én bénaságom (2) vagy az app hiányossága? Nem tudom, de engem rettentően zavart, hiszen a lemezeken nem véletlenül következnek úgy egymás után a nóták, ahogy. Nem vagyok a random lejátszás híve, ahogy kollégákkal azt is meg kellett állapítanunk, hogy a legfiatalabb generáció már nem egész albumokban, hanem dalokban gondolkodik: gyakorlatilag rádiózik, számokból állít össze magának lejátszási listákat.

Úgyhogy ezt az alkalmazást rövid időn belül töröltem is. Következett a Zozzie által használt és ajánlott Pi Music Player. Alapvetően meg vagyok elégedve vele. Például azzal, hogy a dalokat külön és több helyről is lehet törölni. 🙂 Ami viszont ennek az alkalmazásnak a hiányossága (vagy az én bénaságom 3), hogy ha zenehallgatás közben időlegesen átmegyek egy másik oldalra (levelezés, SMS-ek stb.), ami szerintem normális, majd visszatérek, onnantól nem látom, hogy az éppen futó dal hányadik percénél-másodpercénél jár. Ez zavar egy kicsit, de egyelőre kitartok.

Kíváncsi vagyok, ti melyik mobilos zenelejátszó alkalmazást használjátok. Meg vagytok elégedve vele?

Ui.: Alapvetően nem szeretem a folyamatos megújuláskényszert, a rendszeres arculati és egyéb fejlesztéseket, amikor a felhasználóknak egyik napról a másikra egy teljesen új oldalstruktúrában, kezelőfelületen kell kiismerniük magukat. Az új Facebook-dizájn sem tetszik (őszintébben fogalmazva: utálom). Ameddig csak lehet, a hackerek által átmentett régi felületen szeretnék dolgozni. Még ha egyes funkciók csak korlátozottan vagy egyáltalán nem is működnek rajta. Öregszem…

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

6 Comments

  1. Szia.Évek ota a poweramp alkalmazást használom zenehallgatásra….rengeteg beallitási lehetöség…véleményem szerint hibátlan.

  2. Audify-t használok ,”nálam nincs abc sorrend” hiba,nem tudom miért:D
    Szóval a hangminőség miatt (is) ajánlom.

  3. Még egy szavazat a Poweramp-re. Én a fizetős verziót használom évek óta, de jó alternatíva lehet a Black Player is! Ha ingyenes és teljesen reklámmentes megoldás kell, akkor pedig a Musicolet a befutó.

  4. Mellesleg nem vagy egyedül. A mi generációnk albumokban éli a zenét! (OK. pl Egy Beethoven 7. vagy egy Reign Blood, hogy másként értelmezhetô?) De azért fiatalok közt is vannak furik. (Hmm… Mikor egy roppant csini fiatal hölgy azzal képeszt el, hogy imádja a dzsessz klasszikusokat és amit tud CD n is beszerez… az wow!) Hmm… azért van remény!

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*