Nadir: új dal a készülő utolsó nagylemezről

Hetedik nagylemezének megjelenésére készül a Nadir. A The Final Requiem for a Helpless World album, ahogy a címe sugallja, várhatóan a zenekar utolsó anyaga lesz. Így foglalják keretbe azt a 27 (!) éve, még Dark Clouds néven indult életutat, amelynek kiadványok terén az 1996-os Requiem for a Helpless World demó volt az első állomása.

A csapat néhány napja tette közzé legújabb dalát, a The Fire Raisers című nótát, amellyel a még az idén megjelenő új albumukat vezetik fel.

A tagok azért döntöttek a befejezés mellett, mert dobosuk, az 1997 óta náluk játszó Fekete Szabolcs, aki emellett a dalírást és a produceri munkát tekintve is nélkülözhetetlen a zenekar életében, már kilenc éve külföldön, a többiektől kétezer kilométer távolságra él. Egy ideig sikerült őt pótolni a koncerteken, de hosszabb távon már nem szeretnének áthidaló megoldásokhoz folyamodni. Emiatt határozták el, hogy – bár a tagok közötti barátság töretlen és a zenélés iránti szeretet is ugyanúgy él bennük – még egyszer, utoljára megjelentetnek egy albumot, amellyel méltó módon lezárják a Nadir történetét.

A lemez előzeteseként elérhetővé tett The Fire Raisers Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című darabjának angol nyelvű elnevezése is. Ennek megfelelően a naiv és megvezetett főhős – aki maga kínálja fel a lehetőséget a gyújtogatóknak, hogy lángba borítsák az otthonát – története köszön vissza a szövegében, a jelenkori média által korlátlanul manipulálható tömegekre alkalmazva. Nem szokványos Nadir-téma, de nem emiatt választották ezt a számot beharangozónak.

A teljes album még az ősz folyamán megjelenik, és a jól ismert digitális felületeken lesz majd hozzáférhető.

https://www.facebook.com/Nadirhungary
https://nadirhun.bandcamp.com/

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*