Extreme Deformity retrospektív fanzine – nem csak hardcore rajongóknak

Levelet hozott minap a postás, pontosabban egy testes borítékot. Feladója a Neverheard Distro, tartalma pedig egy, hazánk első death metal bandája, a rövid, ám annál fényesebb karriert maga mögött tudó Extreme Deformity pályafutását dokumentáló kiadvány. Az A4-es méretű, nyomdai kivitelezésű, az egykori fanzine-ek arculatát megidéző, 48 oldalas brosúra szerkesztői összegyűjtötték a korabeli szaksajtóban 1990–1995 között megjelent, a zenekarral kapcsolatos anyagokat: interjúkat, cikkeket, koncertbeszámolókat, demó- és lemezismertetőket, fotókat, szórólapokat, plakátokat.

A fekete-fehér, ugyanakkor rendkívül igényes megjelenésű magazin kettes számú bevezetőjét kollégánk, Dávid László jegyzi, több egykori interjú és beszámoló alatt pedig az egykori punk rocker, ma tévés műsorvezető Winkler Róbert nevét olvashatjuk szerzőként. A kiadvány legalább ugyanilyen izgalmas részét képezik az egykori tagokkal az elmúlt időszakban készült, friss interjúk, illetve a fanzine mellé járó poszter és képeslap, amelyeken az Anvil Kvlt által készített grafikák kaptak helyet. Rajongóknak igazi csemege, a zenekar munkásságát kevésbé vagy egyáltalán nem ismerők számára pedig remek lehetőség az ED sztorijába történő betekintésre.

A fanzine megjelenésének apropója az Extreme Deformity megalakulásának harmincadik évfordulója. A NHD ugyanebből az alkalomból adja ki a szombathelyi csapat egyetlen albumát, az Internalt és 1992-es demóját dupla vinylen, bónuszként egy eddig ismeretlen nótával, a Cathedral-lal, de a virtuális merch pulton bélyeget, felvarrót és pólót is találunk majd.

A kiadványok várható megjelenésének időpontja:
2020. szeptember 19.
Érdeklődni a Neverheard Distro e-mail címén lehet:
neverhearddistro@gmail.com

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*