Vegyem, vagy ne vegyem a koncertjegyet?

Számomra az év első rossz híre: a koronavírus-veszély miatt a Sons Of Apollo lemondta március 25.-i budapesti koncertjét (is). A jó hír, hogy miután írtam a jegyirodának, és visszakértem a belépő árát, néhány óra múlva a számlámon volt a pénz. Bár a szervezők jelezték, hogy a bulit egy későbbi, meg nem nevezett időpontban megtartják, és a jegy arra is érvényes lesz, úgy voltam vele: addig bármi történhet, úgyhogy az a biztos, ha nálam a zsé, és ha kiírják az új dátumot, legfeljebb majd újra megveszem a belépőt.

Ugyancsak keresztet vethetünk a Russian Circles és a Torche márciusi, Dürer Kert-es bulijára, a Heathen és a Flotsam & Jetsam június 30.-ra, ugyanide meghirdetett közös bulija pedig állítólag technikai okokból marad el. Akinek volt jegye valamelyikre, most válthatja vissza. A neten pedig az elmúlt napokban sorra olvashattuk, hogy az egészségügyi vészhelyzet miatt mely csapatok halasztják el a turnéjukat. Amerikában őszre teszik át a Coachella fesztivált, a Pearl Jam saját kontinensén nem indul útnak, a Slipknot,a Whitesnake, a Michael Schenker Fest és a Trivium ázsiai fellépései maradnak el, a Kiss pedig a rajongókkal esedékes meet & greet találkozókat mondta le. Egyes országokban már most betiltottak mindenféle tömegrendezvényt, így a koncerteket is, és ha a hazai hatóságok indokoltnak látják, akár már holnaptól korlátozhatják nagyobb létszámú események megtartását (a cikk megjelenésével egy időben jelentették be a járványügyi vészhelyzetet).

Talán még ebben az évben…

Ez nem pánikkeltés, hanem a valóság, és a koncertpiacot, gondolom, kifejezetten rosszul érinti. Felmerül bennem, hogy ebben a helyzetben előzetesen vegyek-e bármilyen koncertjegyet. Ha korábban szerzem be, kevesebbe kerül, ha az utolsó pillanatban, az kisebb rizikó nekem, viszont nagyobb a szervezőknek. Az egészségügyi része személy szerint kevésbé érdekel (a jelenlegi helyzetben nem tartok a fertőzéstől, és nem ezért hezitálok a jegyvásárláson), inkább attól tartok, az elkövetkező hónapokban többször is előfordul majd, hogy „futhatok a pénzem után”, mert ilyen-olyan okból elmarad a buli. Akár olyan indokkal is, hogy előzetesen nem fogyott rá elég jegy, de ez az adott szituációban szerintem érthető hozzáállás a rajongók részéről.

Ti hogy látjátok a helyzetet?

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

2 Comments

  1. Aprilis elejere szabadsagot vettem ki, Diamond Head koncertre terveztem menni, egy hettel utana pedig David Reece bulijat akartam megnezni. Most azon az allasponton vagyok, hogy a szabadsagot ugyan nem mondom le, de jegyet se veszek ezekre a koncertekre, minden nap lesem a klubok honlapjat, all-e meg a buli vagy sem, lehet e belepot kapni, hany darabot lehet meg venni, stb. Oszinten megmondom, a francba kivanom ezt a virus-hiszteriat, lemondott koncertek, lerabolt boltok, mindenki panikol, a vilagveget latjak ebben a mezei nathaban. Lehet mondani, hogy konnyen beszelek, de pont egy olyan teruleten elek, ahol vannak megbetegedesek. Mindegy is, a mondanivalom lenyege, hogy max. a buli elotti napon fogom megvenni a jegyet.

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*