Mindtaker: Toxic War (2020)

A manapság szinte követhetetlen metal dömping dacára is igyekszem naprakész lenni az új, ifjú thrash metal generációval kapcsolatban. A nálam mára már klasszikussá előlépett újkori zenekarok, a Havok, a Crisix, a Violator, a Dust Bolt, a Warbringer, a Dr. Living Dead és persze a hazai Archaic (!) mellett időről-időre felbukkannak ígéretes bandák.

Az e havi etapból a portugál Mindtaker Toxic War című debüt-lemezétől esett le az állam. Olyannyira, hogy hosszú idő után újra késztetést éreztem, hogy ezt világgá is kürtöljem!!! Holott nincs itt különösebb megfejtés, szó sincs róla. Egyszerűen csak irgalmatlan thrash/crossover esszencia ez, a műfaj legkiválóbb hagyományai szerint. Keveseknek sikerül ennyire eltalálni a dinamikát, a féktelen ritmikát és a hangzást. Jelentem, itt minden a helyén van: a zene agresszív, vehemens és dühödt. Karmolnak az übergyors riffek, zakatol a kegyetlen tuka-tuka (ki hitte volna? 🙂 ), és visszhangoznak a világgá üvöltött csordavokálok. Helyenként megelevenedik a Municipal Waste, avagy a „tress”-korszakos D.R.I. szelleme is, de oda se neki! Elképesztő energia és lendület izzik bennük.

Teljesen felesleges ezt tovább ragozni, aki zsigereiben érzi a thrasht, tegyen velük egy próbát! Engem kilóra megvettek.

A szerző: Vectomi 5 Articles
Az egykori Rattle Inc. fanzine munkatársa, a Panic magazin szerkesztője, a kétkötetes Hard Rock & Heavy Metal Enciklopédia szerzője, főállású thrasher.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*