Buga B programajánlója karantén idejére

A koronavírus nem tréfadolog, ezért úgy gondoltam, a Rattle Inc. is beszállhatna a vírus elleni küzdelembe. Sajnos, mi nem tudunk több ezer maszkot, ingyen pizzát vagy fertőtlenítőszert küldeni a rászorulóknak, viszont segíthetünk abban, hogy azok a metalheadek is ép ésszel bírják ki a karantént, akik a teljes elszigetelődést választják ezekben a napokban.

20 éve szabadúszóként dolgozom, és tapasztalt home office-osként megtanultam, hogy a folyamatos otthonlétet csak rendszer segítségével lehet kibírni, ezért arra gondoltam, hogy adok néhány támpontot, amelyek minden igazi metálrajongót átsegíthetnek az unalmas napokon.

Kezdjük egy kis testmozgással a napot, hogy kellőképpen felpörögjünk az előttünk álló feladatokra! Erre remek megoldás a metál jóga:

A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás is fontos, ebben segíthet nekünk a vegán black metal séf! Ezt a finom pad thai-t mindenkinek csak ajánlani tudom, egy jó, fűszeres, forró ebéd megalapozhatja a délutánunkat.

Ha már túl vagyunk a testünk kényeztetésén, fordítsunk egy kis figyelmet az elménkre is! A nyelvtanulás megmozgatja az agytekervényeinket, ezért minden nap tanuljunk meg 10 ismeretlen angol szót, mondjuk, egy véletlenszerűen kiválasztott albumról. Fekete öves tanulók szintet léphetnek, és rögtön kezdhetik grindcore bandák számcímeivel is.

Tornáztassuk tovább agyunkat egy kis kvízzel, természetesen szintén a metál témájában, mondjuk ezen az oldalon:

https://www.allthetests.com/quiz37/quiz/1571756004/How-bad-of-a-fan-are-you-in-80s-metal

Az olvasás hasznos, és gyorsan telik vele az idő, főleg, ha mondjuk a Behemoth-os Nergaltól vesszük a kezünkbe az Egy eretnek vallomásai-t.

https://rukkola.hu/konyvek/262168-egy_eretnek_vallomasai

Ha ügyesek vagyunk, akkor lassan már esteledik, így jöhet a lazulás! Nézzünk meg egy jó kis filmet, vagy rögtön inkább hármat: mondjuk, a Motor Terror-t (aminek semmi köze a metálhoz, de az a fajta ZS-kategóriás film, amit mindenkinek látnia kell), a Sötétség gyermekeit (a Mayhem sztorijáról) és a Heavy túrát (ami nagyon vicces).

A filmek alatt mindenképpen verjünk be néhány sört (mondjuk, az Iron Maiden Trooper söréből), és ha már nem mozdulhat ki az ember otthonról, akkor jöjjön a záróakkord, egy koncert DVD. Én például ezt választottam mára: Kreator – Extreme Aggression Tour 1989/’90: Live In East Berlin.

Remélem, mindenki megfogadja Doktor Buga B tanácsait, és nem hanyagolja el a megfelelő metal-bevitelt, mert az nagyobb kárt okozhat, mint bármilyen vírus. Maradjatok otthon, élvezzétek a metált és vigyázzatok magatokra!

A szerző: Buga B 61 Articles
Bogdán László „Buga B”: Az egykori Brutal Metal, később pedig a Pulling Teeth fanzine szerkesztője. Koncertfanatikus, civilben egy fordítóiroda projektmenedzsere.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*