Videóklippel jelentkezett a Redwood

Script Before Death címmel jelent meg a szombathelyi Redwood zenekar első videóklipje. A progresszív death metalt játszó csapat jelenlegi felállása (Asbóth Barnabás gitár/ének, Sátori Zsuzsanna basszusgitár és Balogh Bence dob) 2018 szeptemberében állt össze. A fiúk már előtte is együtt zenéltek, és összeraktak egy-két dalt, mire Zsuzska csatlakozott hozzájuk.

2018-ban többnyire hazai pályán, azaz Szombathelyen tudták le első bulijaikat, tavaly májusban pedig elkezdtek dolgozni egy négy-, maximum ötszámos anyagon, hogy eddigi legjobb dalaik mások számára is elérhetők legyenek. Ezt idén tervezik befejezni. 2020-ban többnyire saját szervezésű koncertjeik lesznek, plusz játszanak Körmenden egy amatőr rock/metal fesztiválon is.

A zenekar tagjai nagyon fiatalok: Zsuzska 17 éves, és még tanul, ahogy Barni is, igaz, ő már 18, és idén érettségizik. Bence, aki tavaly óta a Fanatic Attack-et is erősíti basszusgitáron, pedig 23 éves.

„A stílusunkat nem tudom belőni, mert nagyon vegyes: old school death, new thrash – mondja Bence. Amikor pedig fő hatásaikról kérdeztem: „A zenekarokat tekintve abszolút a Sepultura az isten. Személy szerint nekem Dimebag a példaképem, a dobosok közül pedig olyan művészek, mint Adam Tuminaro vagy Matt Garstka. Barni ízlése is elég vegyes, számára Nergal, Devin Townsend és Mikael Akerfeldt a legnagyobb favoritok, Zsuzska leginkább Jaco Pastoriusra és Tom Arayára néz fel.”

https://www.facebook.com/Redwood-Band-153498638908541/

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*