Volt, lesz

(Ez még nem az idei évet értékelő szerkesztőségi cikk!)

Hogy zeneileg milyen esztendőt zárunk? Azt gondolom, átlagosat. Volt jobb is, rosszabb is. Hosszú kihagyás után új albummal tért vissza többek között a Possessed, az Exhorder, a Sacred Reich, a Tool, a Xentrix és a Rammstein. Újra aktivizálta magát a Mercyful Fate, a Psychotic Waltz és az Agent Steel (John Cyriis). Láthattuk élőben a búcsúzó Slayer-t, a Rockmaratonon fellépő Metal Church-öt, a nemzetközileg egyre komolyabb respektre szert tevő Ghost-ot és Myrath-ot. Ugyanakkor érdekes megtapasztalni, hogy a komolyabb lemezmegjelenések szempontjából az év már novemberben véget ért, és hogy e téren július-augusztusban is volt egy komolyabb uborkaszezon.

Possessed

Az előttünk álló esztendő viszont kifejezetten izgalmasnak ígérkezik. A már említett „újraéledők” mellett friss album várható Ozzy Osbourne-tól, az Armored Saint-től, Mastodon-tól, a Testament-től, a Megadeth-től, a Paradise Lost-tól, a Demons & Wizards-tól és a sort még hosszan lehetne folytatni. 2020-ban Budapestre látogat a Kiss, az Aerosmith, a Judas Priest, a Sons Of Apollo, a Korn (és előzenekaraként a Gojira), a Slipknot, a Behemoth, a Five Finger Death Punch, a Megadeth, a Dream Theater, Joe Satriani, a System Of A Down, a Michael Kiskével és Kai Hansennel kibővült Helloween, a Grave Digger… Hát, nem fogunk unatkozni. 🙂

Jubileumi anyagok, kerek évfordulók terén is el leszünk kényeztetve: csak amikor összeállítottam magamnak a listát, akkor tudatosult bennem, hogy hány fontos zenekar meghatározó albuma látott napvilágot 1985-ben, 1990-ben vagy éppen 1995-ben. El sem kezdem sorolni, mert bődületesen tömény és exkluzív a felhozatal. Überklasszikusok, legnagyobb kedvenceink jelentek meg az említett években.

Úgyhogy jövőre is lesz miről írnunk. 🙂 Tartsatok velünk, olvassatok és osszatok bennünket!

Let’s rattle!

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*