Visszatekintés a 2019-es évre – Irány 2020! – 2. rész

A tíz kérdésből álló körinterjú második fele itt következik:

6. Lesz-e olyan koncert jövőre, amit nagyon vársz?

Atter-M:
Nagyon szívesen mentem volna Katatonia-koncertre, de úgy néz ki, elkerül bennünket a turnéjuk. A februári Leprous-koncertre valószínűleg kikacsintok, adok nekik még egy esélyt élőben.

Bársony Péter:
Lásd a 2. kérdésre adott válaszom!! 🙂 De mégis… és ez tényleg csak álom: egy Thy Catafalque-koncertre kíváncsi lennék. Mivel erre még felfelé kerekítés után is kb. nulla százalék esély van, marad a kettes kérdésre adott válaszom. 🙂

Buga B:
A jövő évi Nekrogoblikon-ra már most megvettem a jegyet, és biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan parádés lesz, mint az idei volt. Aztán, a Rockmaratonra érkezik a Sodom, a Suicidal Angels és a Destruction, méghozzá egy napon, őket mindenképp megnézném. Tervben van egy berlini túra is augusztusban a következő felállással: Legion Of The Damned, Sodom, Tankard, Suicidal Angels, Heathen, ami azt gondolom, hogy elég ígéretes névsor. Pesten pedig lesz Carnifex és Static-X is, még egyiket sem láttam élőben, sőt, lényegében 1-2 éve kezdtem el őket hallgatni, szóval ezeket a koncerteket is nagyon várom. Ezeken kívül pedig valószínűleg beesik még egy pár dolog menet közben. A cél, hogy jövőre minél több koncertre eljussak, muszáj bepótolnom az idei szegényes felhozatalt.

Coly:
Ezt kettébontanám: a Sons Of Apollo és a Kiss bulijára már megvan a jegyem, ezeket természetesen nagyon várom. És persze számos további csapatot néznék meg élőben; azok közül, akiket még nem láttam, ilyen többek között a Corrosion of Conformity, a Danzig, a Blood Ceremony, a Rammstein, a Wolf, az Avatarium, a Baroness, a Diamond Head, a Candlemass – és a sor a végtelenségig folytatható. Szurkolok, hogy az utóbbiak közül minél több összejöjjön.

Dávid László:
Ezt egyelőre a beosztásom miatt nem tudom megválaszolni.

Gabrielkiss:
Az Ozzy/Judas Priest párost jó lenne majd elcsípni valahol.

John Quail:
A 2020 februárjáról novemberre halasztott Ozzy Osbourne-koncert a bécsi Wiener Stadthalle csarnokban.

Novák Norbert:
Iron Maiden, 2020. június 10-én, Kölnben.

Sipy:
Slipknot/Behemoth és Korn/Gojira.

Zozzie:
System Of A Down, de mivel már régóta nincs jegy, ezért várhatom… Szívesen megnézném a Kiss-t is, de szerintem erről is lemaradok. De valami azért csak össze fog jönni.

Ozzy, gyógyulj meg, és gyere kis hazánkba koncertezni!

7. Változtatnál-e valamit a Rattle Inc. arculatán?

Atter-M:
Ez nem az én asztalom. Én csak egy egyszerű földi halandó vagyok.

Bársony Péter:
Mivel grafikákkal foglalkozom, erre kell, hogy reagáljak: nagyon tetszik a fekete alapon fehér karakteres felület, ezt semmiképp sem változtatnám meg, és a narancs is jól mutat a fekete mellett. A betűtípusok is rendben vannak. A header-ben rejlő lehetőségeket viszont jobban ki lehetne aknázni. Nem tudom pontosan, hogyan, de lehetne „merészebb”, „képiesebb”, hogy úgy mondjam, festőibb.

Buga B:
Nem igazán, a szerkesztőség sokszínűsége biztosítja, hogy mindenki megtalálja magának az olvasnivalót az oldalon.

Coly:
Az arculatán nem. A tartalmán minimális mértékben: az albumszavazások jellege fog megváltozni. Egyébként pedig továbbra is arról írunk, amiről szeretnénk, és hogy éppen miről szeretnénk, azt mindig az adott események (koncertek, lemezmegjelenések) alakítják.

Dávid László:
A honlappal kapcsolatban? Semmit sem.

Gabrielkiss:
Az oldal a külsejét tekintve szerintem teljesen rendben van. Egy pár javaslatomat már jeleztem Coly felé e-mailben. Az egyik az lenne, hogy lehetne az oldalon egy rovat „Védőbeszéd” vagy valami hasonló címmel, ahol olyan lemezekről lehetne pozitív, újra hallgatásra ösztönző hangnemben írni, amelyek finoman szólva is megosztók a rajongók körében. Ilyen például a Metallica Load és Reload lemeze, az Iron Maiden X Factor és Virtual XI albuma stb. A másik javaslatom az lenne, hogy amikor már végképp elfogytak a zenekarok, akiknek a lemezeit rangsor-szavazásra lehet bocsátani, az egészet újra lehetne kezdeni, csak a lemezborítók rangsorolásával. Kábé ennyi ötletem lenne.

John Quail:
Ha az arculaton nem is, azonban egy kereső funkció jó lenne, ami a telefonon is működne, ahol cikkekre, kulcsszavakra lehetne rákeresni.

Novák Norbert:
a) A következő hetekben megjelenő, általunk várt albumok listáját kitenném az oldalra egy külön posztban.
b) Egy pár albumismertetőt a megjelenés napján jelentetnék meg, ha van rá esély előbb megkapni az adott lemezt.

Sipy:
A sok rossz arcú firkász 🙂 mellé bevennék egy-két hölgy firkászt is. Jól mutatnának a stábtagos fotókon (a nevezéshez bikinis képet kérünk a szerkesztőségi csoportba). 🙂

Zozzie:
Nem.

Sipy, kérésed parancs! Itt az első jelentkező. 😀

8. Jó ötletnek tartod a közönségtalálkozókat? Van javaslatod arra nézve, hogy mivel lehetne ezeket még vonzóbbá tenni az olvasók körében?

Atter-M:
Eleddig egy, azaz egy darab ilyen találkozón voltam, úgyhogy sok véleményem nem lehet róla, de gondolom, jó ötlet. Az olvasókat kell megkérdezni róla. Mivel lehetne vonzóbbá tenni? Meg lehetne például hívni Glenn Benton-t egy felolvasóestre… 🙂 Lehetne ingyen sör is! 🙂

Bársony Péter:
Ez alapvetően jó ötlet, mert létrehoz egy valódi teret, ahol személyesen is lehet találkozni és beszélgetni, de ebben a felgyorsult és digitalizált világban az ilyen rendezvényeken fékezhetetlen tolongásra nem kell számítani.

Buga B:
A közönségtalálkozókat nagyon jó kezdeményezésnek tartom, remélem, hogy én is minél többre el tudok majd jönni. A témák és a vendégek mindig érdekesek, és úgy gondolom, hogy nagyon jó irány, hogy próbálunk koncerteket is hozzácsapni a programhoz, ez még vonzóbbá teheti az eseményt. Nagyon remélem, hogy lassan ki fog alakulni egy nagyobb közönség, akik már várni fogják ezeket a találkozókat, mert érdemes lesz. Én még talán egy kis karaoke-t is el tudnék képzelni a jövőben, ha egész estések lesznek ezek a bulik, hiszen mindig van hová fejlődni, de akár egy közös sátrazós-tábortüzes kitelepülést is el tudok képzelni majd egyszer.

Coly:
Persze, hogy jó ötletnek tartom. Más kérdés, hogy az olvasók nem tartják olyan jó ötletnek, mint mi. 🙂 Pedig itt ismerhetjük meg egymást személyesen is, plusz a pódiumbeszélgetések vendégei is egyszeri és megismételhetetlen élménnyel ajándékoznak meg bennünket.

Dávid László:
Abszolút jó ötletnek tartom, sőt, ha rajtam múlna, havonta lennének ezek az események… 🙂 Nem tudom, hogy mivel lehetne egy-egy olvasótalálkozót „felturbózni”, szerintem Coly ebben (is) alapos munkát végez. Úgy vélem, hogy a meghívott vendégek is elismerik a tevékenységünket.

Gabrielkiss:
Szerintem teljesen jó dolog a közönségtalálkozók szervezése, mert kialakíthat egy erős olvasói kemény magot, és azért is, mert ha valaki először látogat az oldalra, egyből egy komoly, profi webzine benyomását kelti a dolog. „Hűha, itt olvasótalálkozó is van, ez nem egy béna kis hobbi-blog!” Szerintem a zenekarok meghívása, a pódiumbeszélgetés, illetve hogy újabban már fel is lépnek az adott bandák, már önmagában is elég vonzó.

John Quail:
Jó ötletnek tartom, de hogy mivel lehetne még ennél is vonzóbbá tenni, arról fogalmam sincs. A Classica sem vonzott be különösebben nagyobb közönséget, ami előtt értetlenül állok még most is. Talán az ingyen sörre tódulnának a népek… 🙂

Novák Norbert:
Szuper ötlet! Különösen a rendszeres koncerteket tartom nagyon jónak (Archaic, Classica és Slogan).

Sipy:
Majd szóban elmondom az ötletemet.

Zozzie:
Mivel én is aktívan részt veszek az olvasótalálkozókon, mindenképpen jó ötletnek tartom. Örülök, hogy Coly kitalálta ezt, és sikerült nem egy olyan bandát, személyt meghívnunk, amire büszkék lehetünk. Idén a Tormentorral való beszélgetés annyira jól sült el, hogy még most is alig hiszem el, ami ott történt. Szerintem így is sokan eljöttek a találkozókra, én nem is szeretnék nagyobb tömeget.

Az egyik legjobban sikerült közönségtalálkozónk – köszönhetően a Classica tagjainak

9. Mi volt számodra az év csalódás lemeze?

Atter-M:
Na, erre könnyű válaszolnom. Nekem egyértelműen a Leprous idei albuma volt a legnagyobb csalódás. Persze lehetnék EU-konform, és részt vehetnék egy Pitfalls LP-érzékenyítő foglalkozáson, de ez a lemez nekem csak egyszerűen sz@r.

Bársony Péter:
A Latitudes új lemeze sajnos nem tudott úgy megmozgatni, mint elődje. Többet vártam tőlük. Zenei értelemben is, és a miatt a megfoghatatlan plusz miatt, ami bőven benne volt az Old Sunlight-ban, és amit ihletettségnek neveznék.
A Rotting Christ sem nyűgözött le, számomra túlságosan kiismerhetővé vált a „zsenijük”. De nem baj, annyi jobb lemezük van, majd hallgatom azokat. 🙂 Bizonyos értelemben a Tool-ban is csalódtam, de nekik könnyebben megbocsátok, mert tőlük már azt sem vártam el, hogy kiadjanak még bármit is. Ettől függetlenül és ezzel együtt nem vert le a lábamról. Múltkor hallgattam tőlük a Prison Sex-et… Na, az igen!

Buga B:
Hatalmas csalódásaim nem voltak, de a Rammstein ezúttal nem tudott megfogni, és a Running Wild előzetese sem nyűgözött le. Ezektől eltekintve nem ért nagy trauma metal-szempontból.

Coly:
Csalódáslemezeket nem igazán tartok számon. „Csak a szépre emlékezem…” Az új Baroness- és Avatarium-albumtól is többet vártam, de a Xentrix-től, a Vulture-től, a Within Temptation-től, az Exhorder-től és Ray Alder-től is valami hozzám közelebb álló anyagra számítottam. De ettől még nem dőlt össze a világ, számos egyéb, nagyon kellemes muzsika kárpótolt ezekért a „hiányosságokért”.

Dávid László:
Miután rengeteg albumot nem hallgattam meg, így erre a kérdésre nem feltétlenül tudok érdemben válaszolni.

Gabrielkiss:
Szerencsére egyetlen kedvencemben sem kellett csalódnom az idén.

John Quail:
A Manowar The Final Battle I EP-je, aminél sz@rabb anyagot még nem hallottam tőlük.

Novák Norbert:
Blind Guardian Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands.

Sipy:
Rammstein.

Zozzie:
Nincs.

Talán volt már jobb Manowar-album…

10. Voltál olyan koncerten 2019-ben, amiről utólag azt gondolod, hogy pénzkidobás volt?

Atter-M:
Nem. Nagyon kevés koncerten veszek részt mostanság, és meg szoktam válogatni, hogy mire megyek. Nemigen szoktam mellényúlni.

Bársony Péter:
Sorry! Nem akarom magamat ismételni. 🙂

Buga B:
Sajnos nem voltam annyi koncerten, mint szerettem volna, de amikre sikerült eljutnom, azok mindegyike az átlagosnál jobb produkció volt, vagyis csalódást egyik koncert sem okozott.

Coly:
A koncert soha nem pénzkidobás. Ha annak érzed, akkor tényleg rosszul választottál. 🙂

Dávid László:
Nem, mivel egyetlenegy koncerten sem voltam ebben az évben… 🙂

Gabrielkiss:
Remélem, a Tygers-koncert nem lesz az. 🙂 (a beszámoló szerint nem volt az – a szerk.)

John Quail:
Nem.

Novák Norbert:
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell fizetnem a koncertekért. 🙂 De amiket láttam, azok a maguk nemében jó produkciók voltak.

Sipy:
Nem.

Zozzie:
Nem.

Gabrielkiss láthatta élőben a Tygers Of Pan Tang zenekart. Nemhogy csalódás: nála az év koncertje!
A szerző: Zozzie 316 Articles
Először 15 éves korában kóstolt bele a fanzine-újságírásba (Feszültség), sok évvel később, teljesen véletlenül került ismét közelébe a „szakmának”. Civilben egy mikrobiológiai fermentációs cégnél üzemvezető.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*