Ínséges harmadik negyedév

Június közepén úgy láttam, a nyár további része szinte semmilyen zenei csemegét nem tartogat számomra. Régi kedvenceim közül egyedül a Sacred Reich jelentkezett friss albummal. Persze, ha az ember éhes az újra, akkor keres és talál, más kérdés, hogy milyen muzsikák akadnak fenn a hálóján.

Tudtomon kívül tartottam az előző két negyedév átlagát: júliustól szeptemberig 35 idei anyagot ismertem meg. Ha belegondolok, ez elég brutális tempó: naponta több mint egy újonnan érkező lemez, és mivel mindegyiknek adok legalább kéthallgatásnyi esélyt, ez – csak a 2019-es albumokból – napi két lemez meghallgatását jelenti. Ezek mellé jönnek még természetesen a régi kedvencek (szórványosan) és az általam eddig nem ismert csapatok nem elhanyagolható életműve (ezekről itt írtam korábban).

A legegyszerűbben talán úgy tudom felsorolni a számomra tetsző, a dömpingből kiemelkedő alkotásokat, ha elmesélem, hogy szeptemberben elkezdtem az év végi Top 10-es listám előválogatóját. Ennek keretében azokat a lemezeket hallgattam meg (már sokadjára), amelyeknek volt esélyük bekerülni az elitbe. Ez 41 albumot jelentett, amelyeket végül három kategóriába soroltam. Az elsőbe azok kerültek, amelyek biztos, hogy tagjai lesznek az idei legjobbak tízes mezőnyének. A másodikba azok a lemezek tartoznak, amelyeknek van esélyük ott helyet kapni, a harmadikba pedig azok, amelyeknek nincs.

Bloody Hammers

Nos, a harmadik negyedév terméséből egy alkotás, a Bloody Hammers The Summoning című albuma lesz biztos ott idei az Top 10-emben. Hasonlóan értékes anyagok, de őszintén szólva nem gondolom, hogy beférnének a legjobbak közé az alábbiak:

Aeternal Requiem: Rise
Cult of Sorrow: Invocation of the Lucifer
Majesty: Legends
Sacred Reich: Awakening
Septris: Legacy
Slough Feg: New Organon
Suicidal Angels: Years of Aggression
Year of the Goat: Novis Orbis Terrarum Ordinis

Ezek azok a lemezek, amelyek az előző két negyedév hasonló színvonalú alkotásaival együtt nálam a lista 11.-30. pozícióit foglalják el, és amelyeket évek múlva is szívesen előveszek. Minthogy oldalunkon korábban szinte mindegyikről olvashattatok ismertetőt, nem méltatnám őket külön. Jó zenék, ne hagyjátok ki ezeket az anyagokat! Ezzel együtt reménykedem, hogy az utolsó negyedév a mostaninál erősebb felhozatallal örvendeztet meg bennünket.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

1 Comment

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*