Szubkultúrák: A GWAR-rajongók kemény magja

Ha zeneileg nem is, fotókról biztos mindenki ismeri a richmondi GWAR-t; a csapat a rock/metal színtér leggroteszkebb jelmezeiről és leggusztustalanabb színpadi show-iról híresült el. A tagok földönkívüli barbár harcosok alakját öltik magukra, élő produkciójuk egyfajta társadalmi és politikai szatíra, a látvány véresen erőszakos és szexuális töltetű, a hangnemre pedig a trágár humor a jellemző. A nézőtéren állókat nemritkán művérrel, -vizelettel és -spermával fröcskölik le.

A GWAR legénysége

Törzsközönségük, a bohabok abszolút vevők erre a cirkuszra, olyannyira, hogy – vérmérséklettől és exhibicionista hajlamtól függően – maguk is ennek a képzeletbeli világnak a részévé kívánnak válni. Erre kínál alkalmat és terepet a banda által szervezett, 2009 óta évente megrendezésre kerülő Gwar-B-Q fesztivál, ahol a barbecue-sütés mellett koncertekre is sor kerül. A házigazda mellett az elmúlt időszakban olyan zenekarok is felléptek itt, mint a Clutch, a Down, a Cancer Bats vagy a The Dickies.

…és követőik

És ami jelen cikk szempontjából a leglényegesebb: a rajongók egy része itt maximálisan kiélheti kreativitását, és maga is átlényegülhet egy mókásan szörnyű kinézetű bolygóközi barbárrá. Tőlük, ezektől az egyszeri jelmezektől válik igazán látványossá a richmondi Hadad’s Lake partján megrendezett Gwar-B-Q parti.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*