Holy Terror: Mind Wars (1988)

Kurt Kilfelt gitáros, miután készített egy klasszikus lemezt az Agent Steel kötelékében, ’85-ben váratlanul otthagyta a zenekart. Új bandát akart összehozni, ahol a fő dalszerzői posztot is ő kívánta betölteni. A csapatot a Holy Terror névre keresztelte, és ’87-re már elő is álltak a debütáló Terror and Submission lemezzel. Remekül sikerült a bemutatkozás, rövid időn belül be is betonozták magukat az amerikai thrash/speed metal undergroundba. Minden adott volt tehát egy még erőteljesebb, még kerekebb második albumhoz, és lőn: ’88-ban érkezett a zseniális Mind Wars lemez. Lássuk, mit is rejt a korong!

A nyitó Judas Reward tökéletes átmenet a thrash és a hagyományosabb heavy metal között, a verzék alatt pedig mintha egyenesen az Iron Maiden Flash of the Blade-jének nyitó riffjét hallanánk rendesen felpörgetve. A második dal ismerősen csenghet az Agent Steel rajongóinak, nevezetesen a Back to Reign nótát mentette át ide Kilfelt, Debt of Pain címmel. Ez a verzió jóval gyorsabb lett, illetve teljesen új szöveget kapott, csak a refrén első két sora egyezik az eredetivel. A harmadik nóta, az Immoral Wasteland a lemez leginkább power metalos tétele. Keith Deen énekes itt megmutathatja, mit tud, szenvedélyes előadásmódja a legjobbak közé emeli a dalt.

A kiemelkedő pillanatok közé tartozik még a Damned by Judges felkavaró hangulata, a Do unto Others Slayer-t idéző intenzitása, a No Resurrection dinamizmusa, kiváló refrénje és a záró Christian Resistance nagyszerű gitárharmóniái. Ez egy kitűnő lemez, ami egy komoly karrier indítása lehetett volna, ha a zenekar nem dobta volna be ideje korán a törülközőt. A ’90-es évek elejére megszűntek létezni; két klasszikus lemez őrzi rövid, ám felejthetetlen pályafutásukat.

A szerző: Gabrielkiss 88 Articles
Több mint 20 éve rock/metal fanatikus, a mai napig aktív lemezgyűjtő. Jelenleg Nagy-Britanniában el, ahol egy nemzetközi áruházlánc alkalmazottja.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*