Gyerekkönyvet ad ki a Metallica

A The ABCs of Metallica című, verseket és rajzos illusztrációkat is tartalmazó kötet a zenekar történetét meséli el a kezdeti, garázs-zenekari évektől egészen a Master of Puppets-szel rájuk zúduló világsiker beköszöntéig. Az ABC minden egyes betűjéhez kapcsolódva egy-egy vicces sztorit, kevéssé ismert tényt olvashatunk Hetfield-ékről.

A kiadvány (társ)szerzője Howie Abrams, aki többek között a The Merciless Book of Metal Lists című könyvet is jegyzi, illusztrátora pedig Michael „Kaves” McLeer, aki már korábban is dolgozott együtt a bandával, például a Metallica 2012-es Obey Your Master kiállításán.

Ám a mi a legfontosabb: a könyv eladásából befolyó pénzek jelentős része egyenesen a csapat All Within My Hands elnevezésű alapítványához kerül, amely az arra rászorulók hatékonyabb oktatásáért és a gyermekéhezés ellen tesz komoly erőfeszítéseket.

A kiadvány november 26-tól lesz megvásárolható a könyvesboltokban és az interneten, de már most is előrendelhető a metallica.com/abcs oldalon (18,99 dollár).

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*