Hamarosan EP-vel jelentkezik a Rém

„Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Rém elnevezésű egyszemélyes black metal projektet, amelynek egy személyben én állok a hátterében. Hamarosan kijön a projekt első EP-je, amelynek egyik nótájához készítettem egy szöveges preview videót.

Amit rólam tudni érdemes, hogy anno a Stiff Bastard-os Lukács Ricsivel alapítója voltam a Redneck Zömbiez elnevezésű formációnak, amelyhez később Knapp Oszi (Grizzly, Wrong Side, ex-Insane) is csatlakozott, és olyan arcok fordultak meg benne, mint Liszkai Bandi (Another Way), Makai Laci (Apey and the Pea) vagy Csala Berci a Harvesterből (és még sokan mások 🙂 ).

A Rémnek igazából nincs semmilyen konkrét célja. A belőlem előtörő hangulatok egyfajta zenei leképeződése, amelynek fókuszában a rám nagy hatással bíró emlékek, helyszínek, és érzések állnak. Ezt az origót igyekszem felhasználni a szövegek és a hozzájuk tartozó zenék megírásához, amelyeket együtt próbál egységbe és keretbe fogni a Rém megjelenése. A zene a stílusát tekintve a tág értelemben vett, nyers, primitív black metál keretein belül igyekszik mozogni, amely részleteiben, most és a későbbiekben is mindig az adott anyag témájához igazodik.

A bemutatkozó EP tematikája már évekkel ezelőtt, életem első busójárása kapcsán megfogalmazódott bennem, amikor volt szerencsém Mohácson járni, és belekóstolni ebbe az elképesztően látványos és magával ragadó ősi tradícióba, amely méltán képezi részét a világ kulturális szellemi örökségének.

A Rém első, Poklade című EP-je négy számot tartalmaz, amelyek mind a busójárás egy-egy fontos elemét mutatják be. A telet, a busókat, a koporsóúsztatást és a máglyagyújtást. A Telet úsztat című nóta, amelyhez a fenti szöveges videó készült, a tél számára ácsolt koporsó vízre bocsátásáról szól, ami a busójárás egyik rendkívül fontos pillanata.”

Mr. N.

 

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*