Két dallal mutatkozik be a szegedi Jigokü

A Tisza-parti városból származó csapat tagjai kerestek meg bennünket azzal, hogy szívesen bemutatkoznának oldalunk olvasóinak. Ezennel át is adjuk nekik a szót.

„A zenekar 2018-ban alakult Szegeden, a következő felállásban: Balogh Ádám – ének, Magony Gergely – gitár, Kuczora Gábor – basszusgitár. Dobokon Szekeres Dávid (ex-Godgiven) segít be a nekünk.

Sötét hangulatú zenét szerettünk volna, ami mindamellett, hogy súlyos, nincs öncélúan túlbonyolítva. Az együttes két számmal debütál (Third Cross, Molten Glass). A felvételek a Ghostship Records-ban, Tóth Gábornál (Harmed) készültek. Néhány gondolat a dalok kapcsán:

Third Cross: A zenekar tagjai nemrég töltötték be a harmincat. Ebben a korban, ha az ember vissza- vagy előretekint, mindenképpen látnia kell valamilyen irányt, ahonnan és ahová igyekszik. Ha nem, rövidesen nem is lesz lehetősége gatyába ráznia az életét. Lehet ő a vezér, esetleg elszegődhet valaki mellé, vagy mindennek hátat fordítva rohanhat a végzetébe, a lényeg, hogy a döntést senki nem kerülheti el.

Molten Glass: Az utóbbi évek, évtizedek közéleti beszédmódja nem igazán enged teret a rugalmas véleménykülönbségeknek. A dolgok rideggé, egyszerűvé, bárgyúvá és üressé váltak. Az emberek frusztráltak és haragosak. Ez nem erősség, bárki is próbálja bizonyítani az ellenkezőjét. „This too shall pass.”

A Third Cross-hoz klip is készült Szekeres Dávid barátunk közreműködésével. Egy nap alatt vettük fel egy pesti kiskert udvarán, illetve a hozzá tartozó épületben. A sztori laza szálakkal kapcsolódik a dalszöveghez, de lényegében annak bizonyos mozzanatait veti elég szimbolikus képekkel papírra a főszereplő kislány. A célunk az volt, hogy valami olyan dologgal rukkoljunk elő, ami atipikus ebben a környezetben, és az image klipet mindenképpen kerülni szerettük volna.

Jövőbeni terveink között szerepel egy lemez kiadása, valamint hogy a klubszezon kezdetével hazai és külföldi vonalon is megmutassuk magunkat élőben a közönségnek.”

Facebook: https://www.facebook.com/jigokrew/
Instagram: https://www.instagram.com/jigokrew/
Third Cross – Hyperfollow:
https://distrokid.com/hyperfollow/jigok/third-cross
Molten Glass – Hyperfollow:
https://distrokid.com/hyperfollow/jigok/molten-glass-2
Spotify: http://tinyurl.com/jigokrewSpotify
Apple Music: http://tinyurl.com/jigokuAppleMusic
iTunes: http://tinyurl.com/jigokuiTunes
Deezer: http://tinyurl.com/jigokuDeezer
Bandcamp: https://jigokrew.bandcamp.com/

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*