Jó látni

A Nahaya a Wacken Metal Battle texasi versenyének eredményhirdetésén

Jó látni, hogy azok a pályájuk elején járó, tehetséges külföldi bandák, akikről itthon én írtam először (vagy legalábbis az elsők között), azóta hogyan jutnak egyről a kettőre. Természetesen nem a világnak, hanem magamnak fedeztem fel őket. Mondhatni, véletlenszerűen találtam rájuk, azt követően viszont nemcsak a lemezükről írtam, hanem interjút is készítettem velük.

A „maori metal”t játszó, új-zélandi Alien Weaponry-nek 2017-ben csupán öt dalát hallgathattam meg a YouTube-on, és a srácok akkor még csak a saját hazájukban számítottak prófétának. Megismerkedésünket követően nyílt lehetőségük külföldre is eljutni: tavaly nyáron például olyan nagy fesztiválokon léptek fel Európában, mint a Metaldays, a Wacken, a Bloodstock és a Summer Breeze, majd ezt a kört november-decemberben egy észak-amerikai turné követte. Idén pedig egy kifejezetten hosszú európai turné vár rájuk, amelynek részeként július 24-én nálunk is játszani fognak.

NMK

A death metalban utazó, Nathalie Markoch énekesnővel felálló perui NMK egy hónappal ezelőtt írt alá az Egyesült Államokbeli Rotted Brain Records-szal; bemutatkozó albumukat, a 2018-as Ravenous Spectre-t és most készülő, a tervek szerint jövőre megjelenő EP-jüket is ez a kiadó fogja terjeszteni világszerte.

A San Antonio-i death/thrash kvintett, a Nahaya most április 20-án nyerte meg a Wacken Metal Battle texasi fordulóját. Jöhet a május 25.-i országos döntő a hollywoodi The Viper Room-ban, ahol ötödmagukkal együtt mérettetnek meg. Ha ott is diadalmaskodnak, a németországi Wacken Open Air nézői is láthatják majd őket élőben. Szorítok nekik.

Oceans of Slumber, balról a második Semir Özerkan

A csapat basszusgitárosa, Semir Özerkan nagyjából ugyanekkor csatlakozott „másodállásban” a szintén texasi, progresszív metalt játszó Oceans of Slumber-hez. A Cammie Gilbert énekesnő vezette zenekar már valamivel előrébb tart, mint a Nahaya, hiszen eddig három nagylemezük és egy EP-jük látott napvilágot. Az együttes éppen a napokban kezdte meg Európa-turnéját, amire természetesen a török származású bőgős is velük tartott.

Az Immortal Guardian billentyűs-gitárosát, Gabriel „Guardian” Guardiola-t pedig – ugyancsak áprilisban – a jó nevű finn dallamos death metal csapat, a Kalmah kereste meg, hogy segítse ki őket a banda amerikai turnéján, ugyanis szintisüknek, Veli-Matti Kananen-nek nem érkezett meg időben a vízuma, és félő volt, hogy nem tud társaival tartani a tengerentúlra. Gabriel néhány nap alatt szinte a teljes headliner programot megtanulta; a vízum persze az utolsó utáni pillanatban megérkezett, úgyhogy zseninknek végül nem kellett belevetnie magát a mélyvízbe. Az alábbi videón Gabriel a Kalmah Swamphell-jének billentyűszólamát játssza:

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*