Paragon Zero: öt év után új anyaggal térnek vissza

Jó hír a black/doom metal szerelmesei számára, hogy a miskolci illetőségű Paragon Zero zenekar 2019 áprilisában megjelenteti visszatérő kiadványát. Ötéves hallgatást tört meg a The Old Witch című dal, amely április eleje óta minden fontosabb streaming csatornán elérhető.

P, a csapat gitárosa még 2011-ben hozta létre egyszemélyes black metal projektjét, a Barren-t, amellyel ugyan rögzített egy demót, a Blue Rust-ot, ám az akkor nem jelent meg. Ezt követően született meg a Paragon Zero, és egészült ki a felállás G-vel és A-val; a triót dobokon Gravel S. segítette ki, így született meg a négyszámos Timeless New Breed EP, amelyen a három saját szerzemény mellett a Pestilence Twisted Truth című dalának feldolgozása hallható. Az anyagot a Neverheard Distro terjesztette, aminek köszönhetően mind a 250 kazetta gazdára talált. A zenekar ezzel párhuzamosan néhány koncertet is adott.

Tavaly a Spiritside Productions jelentette meg a Blue Rust demót, és adta ki újra a Timeless New Breed-et, mindkettőt digitális formátumban. Több más történés mellett ez is friss vért pumpált a zenekar kiszáradt ereibe. A most napvilágot látott The Old Witch single-lel pedig egyértelműen jelezni kívánják, hogy áprilistól ismét aktív zenekarként lehet számolni velük. Ezer nappal utolsó fellépésük után, a Paragon Zero befejezte második EP-je, az Omass felvételeit, ami így remélhetőleg hamarosan eljut az igényes black/doom metal rajongóihoz.

A Paragon Zero aktuális felállása:

Zasolth – ének
P – gitár
S – basszusgitár
Gravel S – dob

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*