Death metal feltámadás (Vltimas, Possessed)

Mondhatni, bombameglepetésként robbant be az életembe még az év elején az Vltimas nevű banda Diabolus Est Sanguis című számával. Mit sem tudva az együttest alkotó, extrém metal körökben igencsak neves személyekről, lelkesen osztottam meg szöveges videójukat a különböző netes metal csoportokban. Aztán némi utána érdeklődést követően, nem kis meglepetésemre szembesültem a ténnyel, hogy eme szupergroup basszer/énekese nem más, mint az ex-Morbid Angel tag David Vincent. A hivatalosan majd március 29-én megjelenő lemez a már előzetesen nyilvánosságra hozott négy dal tükrében igencsak erős anyagnak ígérkezik, és simán esélyes arra, hogy felkerüljön az év végi Top 10-es listámra.

Szóval, utalva e cikk címére, az „Evil D” becenévre hallgató death metal isten most „feltámadt halottaiból”, hogy újra áldozzon a halál-fém oltárán! Két zenésztársa az ex-Mayhem gitáros Rune „Blasphemer” Eriksen és a Cryptopsy-dobos Flo Monier. Miután tett egy rövid kört a countryzene világában, a jó öreg Dave visszatért eredeti „mesterségéhez”, és az alvilág pápájaként folytatja istentagadó szeánszát! 🙂 „Blood of devil’s in our veins…”

Vltimas

Ha David Vincent visszatérését robbanásnak neveztem, akkor minimum termonukleáris robbanásként kell említenem azt a néhány napja napvilágot látott hírt, miszerint május 10-én végre megjelenik a várva várt új Possessed-album. A dátumhoz kaptunk mindjárt egy lemezborító-grafikát, egy albumcímet, sőt néhány órával e hírek szárnyra kelte után egy komplett előzetes dalt is a No More Room in Hell képében. És milyen számot, TE ATYAÉG… És hogy szól! ÓRIÁSI!!! Részemről elsőre még egy kissé mérsékelt volt a fogadtatása a dalnak, de ez csak a felfokozott lelkiállapotomnak volt köszönhető. Viszont a hangzás már elsőre is tetszett. Ugyanaz a kegyetlen, élesen karcos sound, mint a Seven Churches-en. Becerra enyhén visszhangos, jellegzetes torokhangja és a szám egész atmoszférája mind-mind a 34 évvel ezelőtti érzéseket kelti fel bennem. Zseniális! Alig várom, hogy hallhassam a komplett anyagot!

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 4,5-nél gyengébb osztályzatot kapjon nálam egy anyag, amin egy ilyen kaliberű szám található! Az elvárások az új Possessed-lemez felé szerintem mind a szakma, mind a rajongók oldaláról elég magasak. Elvégre a világ legelső death metal albumát kiadó bandáról van szó! Nálam a várt szintet jócskán megugrották ezzel a számmal! Most már hiszek a feltámadásban! HAIL POSSESSED!!! 🙂 „Demons rising / No more room in hell / Angels crying / No more room in hell!”

Possessed
A szerző: Sipy 96 Articles
Az egykori Detonator zenekar énekese. Jelenleg szabadúszó, motoros rocker.

2 Comments

    • Óóóó isteni Groove MESTER!Taníts kérlek a zene hallgatás rejtelmeire!Hozzászólásod öntelt és arrogáns. Idézeteid a cikkből pontatlanok …a szöveg értelmezésed szánalmas.Ülj le fiam egyes!

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*