Gusztustalanul szórakoztató

Az alábbi interjút a Posthuman Productions főnöke, Kudri Dávid készítette a budapesti Vile Disgust gitárosával, Vantuk „Stench” Szilárddal. Múlt év decemberi levélváltásuk eredetileg az Extreme Noise Newsletter #3-be került volna be, ám a fanzine végül nem jelent meg, így Dávid nekünk ajánlotta fel a sztorit közlésre, az anyag pedig haragSICK kollégánkon keresztül jutott el hozzánk. Nomen est omen: senki ne számítson finomkodó interjúra. Mi szóltunk. 🙂

Csőőőő, Szilárd!!!! Hány fesztiválon jártál az idén és melyikeken? Melyik tetszett nagyon, és melyik volt csalódás, ha volt ilyen egyáltalán?

Most csak két fesztiválon voltam, a Flesh Party-n Szlovákiában és az Obscene Extreme-en Csehországban. A Flesh Party jó volt, viszont a kaja még mindig elég hulladék, úgyhogy kénytelenek voltunk végig grillezni a kempingben. Zsinórban 13 alkalommal voltam Obscene Extreme-en, most jött el az a pont, amikor elgondolkodtam azon, hogy jövőre nem megyek. Ma már közel sem olyan ez a fesztivál, mint amilyen tíz évvel ezelőtt volt. Úgy érzem, nagyon a pénz körül forog minden, és megmondom őszintén, hogy a sok, két-háromévenként ismétlődő banda már elég unalmas, és a zenekarok nagy százaléka nem is érdekel.

Ha már Extreme Noise, eddig melyik volt a kedvenc ENF-koncerted? Nekem az, amikor a Rivers/Korubo és egyéb cseh zenekarok léptek fel, plusz a Master bulija is jól sikerült. Meg a Deformed és társai (akkor jó sokan is voltak)…

Jókat tudsz kérdezni… hahaha. Nekem az összes ENF egy fekete lyuk, mert általában totál bebaszva érkeztem a helyszínre, és nem sok minden rémlik. Egyetlen alkalom volt, amikor józan maradtam, akkor játszottunk is, és az elég jól sikerült. De most beugrott a Waco Jesus, amikor annyira toltuk a pogót, hogy leállt a zenekar, és próbáltak fékezni minket, hogy ne bontsuk le a kocsmát, hahaha.

Két aktualitásról tudok a Vile Disgust háza táján, az egyik a Weirdo Dildo album, a másik a Submissive Teen Sluts című anyagotok újrakiadása… Van esetleg harmadik is? Voltatok/mentek turnéra?

2014-ben volt egy Love All the Pigs címet viselő anyagunk is, az hogy maradt ki neked? (Nem maradt ki, meg is van a CD, de 2014 már nem „aktuális” – K. D.) Ami a turnét illeti, kaptunk ajánlatokat különböző külföldi turnészervező csókáktól, de olyan árakról beszéltek, amit nekünk kellene kifizetni, hogy csak pislogtunk. Elhiszem én, hogy senki nem dolgozik ingyen, de ez inkább a mainstream bandáknak való, akik később pénzt akarnak keresni a zenéléssel. Szóval inkább egyalkalmas bulikat nyomunk, meghívásra, többnyire külföldön.

A Submissive… kazetta kiadása kinek az ötlete volt? A Dögvész-es srácokkal, gondolom, jóban vagytok, ők hozták fel? Én még mindig szívesen hallgatom azt az anyagot…

Valóban, a Dögvész fanzine-es Boda mester ötlete volt a kazetta, nekem eszembe sem jutott volna, mert anno, amikor bejött az mp3, örültem, hogy nem kell tekergetni a kazettákat. Nem vágyom vissza a kibaszott kazettás időkbe, hehe. Viszont vinylt szoktam hallgatni. Meglepődve tapasztaltam, hogy viszik, mint a cukrot.

A Weirdo Dildo borítója óriási, ki csinálta?

Hjules, azaz Havancsák Gyula készítette a borítót, az én elképzeléseim alapján.

Melyik a legfurább formájú dildó, amit valaha láttál? És amelyiket ki is próbáltad? Én megnéznék, mondjuk, egy Xenomorf-faszt ábrázolót, feltéve, hogy a xenomorphok kétivarúak.

Még nem próbáltam ilyesmit, és nem is tervezem, hahaha. A legfurább alakú, azt hiszem, egy gumi kézigránát volt, de az Obscene-en láttam egy csávót, akinek a seggébe egy cső kukorica volt dugva, miközben meztelenül szaladgált. Ha ezt dildónak lehet nevezni, akkor azt hiszem, ez egy elég fura darab volt, hehe.

Kurva jók az új lemez számcímei… Például a Chocolate Chimney; csak nem a szerencsi csokigyár kéményéről szól?

Hát nem éppen, hahaha. Ha egy kitágított segglyukba belenézel, ami egy kicsit szennyezett, az eléggé kémény-hatású. Elég gusztustalan, nem? De! Hehe.

Melyik popszám refrénjét tudod elfingani (Fart Art)?

Bármelyikét, mert mindegyik egy fing feldolgozása.

Assablanca – ez valamilyen pornófilm címe? Tuti van ilyen. A legközelebbi első randimon ezt nézzük majd meg a csajszival.

Tényleg van ilyen? Nekem csak eszembe jutott a Casablancáról, hehe.

Az Endless Dildo in Your Ass egy Omega-feldolgozás, nem? A gyöngyfaszú lány!!!!!

Nem, nem, az egy néhány perc alatt készült szám, és csak a haveri köröm nyomására került fel a lemezre. Szerintük nagyon jó, főleg ha jól be vagy baszva.

Nem vagytok túl aktívak: alig van kiadott anyagotok, és olyan sok koncertet sem láttam tőletek mostanság. Mi ennek az oka? Egyáltalán, mi az oka a gyér dalírási kedvnek? Túl sokat agyaltok a nótákon? Vagy nem jön ihlet?

Hogy nem látsz minket, annak csak az lehet az oka, hogy nem jársz koncertre, mert mi az elmúlt kb. fél év alatt kétszer is játszottunk Budapesten.

(Ja, ez elég valószínű, hiszen szobarocker megmondó ember vagyok. – K. D.)

Hogy 10 év alatt csak három lemez készült el, az annak köszönhető, hogy egyedül írom a zenét. De ezt ne úgy képzeld el, hogy kitalálok egy riffet, és kész is vagyok. Hanem inkább úgy, hogy én írom meg a dob-, a bőgő- és a gitártémákat plusz az éneket is, aztán a többiek megkapják a kezükbe a kész, felvett anyagot. Jó néhány számban én énekelek (már ha ezt annak lehet nevezni, hehehe), a Pitch Shifter-es (mély, torzított, Darth Vader-szerű énekhang, aki esetleg nem tudná – K. D.) részekre gondolok itt.

Sokkal több számot írok, mint amennyi lemezre kerül, csak azokat teszem rá, amelyek a legjobban tetszenek. Ezek után érthető, hogy ehhez idő kell, nem nagyon kapkodom el a dolgot.

Érthető. Ennek ellenére megint a Bizarre Leprous (https://bizarreleprous.bandcamp.com/) adta ki az albumotokat. A következőre is van velük megállapodásotok? Azért ez jó érzés lehet, hogy ilyen „nagy” cég adja ki az anyagotokat.

Megszoktuk, mert már az előzőt is a Bizzarre adta ki, amiről faszán lemaradtál. Bandcamp-en meg tudod hallgatni. Hát, a következővel nem tudom, mi lesz, a Bizarre jelezte, hogy vevő lenne rá, de lehet, hogy bepróbálkozom egy másik német kiadónál, talán úgy több emberhez eljut az anyag. A németek/osztrákok a visszajelzésekből ítélve csípik a zenénket.

Valami extra infót vagy jókívánságot mondj még a végére!

Gyertek koncertre, és vegyetek mercset, mert éhezünk, hehe! Azt hiszem ennyi, fostam a szót, mint mindig.

https://viledisgust.bandcamp.com

https://www.facebook.com/VileDisgust/

A szerző: haragSICK 73 Articles
A NUskull és a Fémforgács web'zine-ek egykori szerkesztője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*