Eviternity: Delusions /EP/ (2018)

Nemrég Lukács Alex, az Eviternity basszusgitárosa keresett meg minket, hogy írjunk a zenekar négyszámos EP-jéről (valójában 3 dal+intró), ami még 2018 júniusában jelent meg. Kérése számomra parancs, ezért most bemutatom a Delusions korongot. Mint azt már korábban néhányszor elmondtam, csak akkor pötyögök lemezismertetőt egy kiadványról, ha tetszik, így már elöljáróban tudható, hogy nem fogom sárba tiporni az albumot, sőt, meg kell, hogy dicsérjem a srácokat, mert egy remek bemutatkozó EP-t sikerült összehozniuk.

Jelenleg ebben a felállásban működik a zenekar:

Adam Ferris Taljebbini – ének
Tóth Albert – gitár
Antal László – gitár
Lukács Alex – basszusgitár
Asztalos Róbert – dob

Az EP felvételein még Urbányi Csaba dobolt, és szintén zenekari tag volt Joó Bence is, aki a hörgős részekért felelt. Az együttes az As We Fly Away metalcore csapat romjain alakult, azóta rengeteg énekes megfordult az Eviternity-ben, Ádám is lelécelt egyszer, de szerencsére visszatért. Reméljük, állandósul a tagság, mert a kezdő lépések nagyon biztatóak.

Ez még a korábbi felállás. Balról jobbra: Csaba, Albert, Ádám, Alex, László

Alex azt írta magukról, hogy djent-es, modern progresszív ízű metal-t játszanak, ami szerintem csak részben igaz, mert más stílusok is kimutathatók a fővárosi együttes zenéjében. Ha valaki, mondjuk, a kőkemény groove-okra épülő, sűrű váltásokkal operáló Omega Diatribe-ot emlegeti az Eviternity-vel kapcsolatban, akkor egy kicsit tévúton jár. Ez a muzsika „barátságosabb”, nem annyira „matek-metal”: kevésbé poliritmikus a zene, jóval szellősebb, ezen felül rengeteg dallamos téma és tiszta vokál is részét képezi a Delusions EP-nek.

Szerintem a fiúk előszeretettel hallgatnak thrash metal-t, és grunge-ot, mivel ilyen hatások is kiköszönnek a dalokból, amelyek a változatosságot és a minőséget növelik. Ádám hangja néhol keserédes (grunge, alter befolyás), remekül használja ki adottságait, jók a dallamai, nekem nagyon tetszik, ahogy énekel. Alex azt írta, hogy Ádám már a hörgős/üvöltős témákat is gyakorolja, bízom benne, hogy a – remélhetőleg hamarosan megjelenő – nagylemezen hallhatjuk ebben a közegben is, és nem fog csalódást okozni (zárójel: bizalmas infó, hogy hat dal már elkészült).

Nem akarok jobban belemenni a részletekbe; egy hangulatos zongorával előadott bevezető után három kiváló nóta sorakozik fel, így azt mondom, jöjjön a debüt-album! Így nincs más hátra, mint hogy ajánljam mindenkinek, aki nyitott a friss metal zenére. Mivel EP-ről van szó, nem pontozom, de üzenem a srácoknak, hogy olyan nagylemezzel jelentkezzenek, amelyre minimum négy csillagot adhatok! 🙂

A zenekar elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/EviternityHU/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMZSFN7JPjrglF8L_P-BMvg

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3dAkKKweAXSLEa9dZt0vqg?si=Tw1oI5tUTM2gH2-cdzvOng

E-mail: eviternityband@gmail.com vagy eviternityband@yahoo.com

EP YouTube link:
https://www.youtube.com/watch?v=Xtf33fA1G7c&list=PLdjJ3s1FePSZLJHYXSpek55uWLBqZYwpy

EP Spotify link:
https://open.spotify.com/album/3m4zIEy28LYmCekIfuf8v1?si=DgD42DwyTLOCsptiwYipsw

Koncert: március 30. Kék Yuk

A szerző: Zozzie 316 Articles
Először 15 éves korában kóstolt bele a fanzine-újságírásba (Feszültség), sok évvel később, teljesen véletlenül került ismét közelébe a „szakmának”. Civilben egy mikrobiológiai fermentációs cégnél üzemvezető.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*