V. Rattle Inc. olvasótalálkozó – Jelen bisztró, 2019. január 5. (beszámoló)

Jelen bisztró – Vírus Café – Dürer Pince – Vírus Café – Jelen bisztró: csinos sorminta. Ahol több mint egy évvel ezelőtt megteremtettük a hagyományt, oda tértünk most vissza, megünnepelni egy kisebb jubileumot, sőt tulajdonképpen kettőt: az újraindult Rattle Inc. második születésnapját és az immár ötödik alkalommal megrendezett olvasótalálkozót.

Ráadásul nem is akármilyen programmal: megtisztelő volt, hogy a mostanában egyik rangos külföldi fesztiválról a másikra járó Tormentor itthon élő tagjai elfogadták meghívásunkat, és pozitív hozzáállásukkal abszolút kiszolgálták az irántuk érdeklődő rajongók igényeit. Egy kicsit tartottunk attól, hogy a felfokozott érdeklődés miatt szűknek bizonyul számunkra a nagyjából 50-60 fős különterem, ám végül senki nem szorult ki a helyiségből (amiben persze a nem infernális nagyságrendű, ám országos havazás is közrejátszott).

Veszprémvarsányból és Debrecenből is érkeztek Tormentor-fanatikusok, s a rendezvény rangját a helyszínen forgató Headcrusher magazin stábja is emelte (a Csihar Attiláékkal folytatott pódiumbeszélgetés vágott verzióját hamarosan láthatjátok náluk). Kuriózumként említeném, hogy a közönség soraiban a színtér olyan régi szereplői is feltűntek, mint Zsobrák János, a Tormentor egykori szervezője, illetve kollégája, a jelenleg külföldön élő Józsa Béla, akinek neve mindenekelőtt a Pokolgéppel és a hazai Stormwitch-koncertekkel fonódott össze.

Beszélgetőpartnereimet, Csihar Attila énekest, Szigeti Attila gitárost és Farkas György basszusgitárost mindenekelőtt az elmúlt szűk egy évben szerzett élményeikről és a közeljövőt érintő terveikről faggattam. A kultikus zenekar oszlopos tagjai nagyon pozitívan beszéltek arról, amiben részük volt, illetve ahogy a folytatást elképzelik. Ezt követően a közönség soraiban ülőknek is alkalmuk volt kérdezni, ekkor már természetesen a több évtizedes, keményebb sztorik is előkerültek.

Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila
J.V.-nak: azért mosoly is görbült
Pillanat

Kifejezetten szimpatikus volt, ahogy Gyuriék az est résztvevőinek a rendelkezésére álltak: dedikáltak, közös fotók készültek, sőt, Zozzie kvízjátékának fődíját is ők adták át a nyertesnek. A velük készült interjút hamarosan olvashatjátok az oldalon, illetve a Headcrusher filmanyagának adásba kerüléséről is hírt adunk.

A szünetet követően Zozzie tette fel minden eddiginél nehezebb zenei témájú kérdéseit a vállalkozó kedvű résztvevőknek. A szerkesztőség munkatársai ez alkalommal nem vehettek részt a vetélkedőben; e sorok írója játékon kívül tippelt-karikázott, és ért el gyengébb eredményt, mint a dobogósok. 🙂 A harmadik helyezett Szvisztun Erika, a második Bánkúti Anikó, a győztes pedig Fodor Laci lett. Mindhármuknak őszintén gratulálunk!

Szerkesztőségünket Zozzie-n és rajtam kívül RxGx és Sipy képviselte; utóbbi egyenesen innen indult Cannes-ba – hogy milyen ügyben, egyszer talán majd ő maga megírja. 🙂 Ez alkalommal elmaradt a múltkorihoz hasonló afterparti, viszonylag hamar oszlottunk, ezzel együtt úgy gondolom, hogy az egyik legjobb hangulatú és az eddigi legsikeresebb Rattle-olvasótalálkozót tudhatjuk magunk mögött. Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy akár gyakrabban is összejöhetnénk…

Szigeti Attila, Csihar Attila, Coly, Kun Attila (Headcrusher magazin), Farkas György
A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*