Kétévesek lettünk!

2016. december 20-án indítottam el ezt az oldalt, ami remélhetőleg sokak szórakozására és a mi megelégedésünkre azóta is folyamatosan működik. A Facebook-on kezdtük, és bő egy évvel később, 2017. január 23-án lett saját honlapunk, ahová normális esetben (hétfőtől péntekig) napi két új anyag, szombaton és vasárnap pedig egy-egy cikk kerül fel.

Archívumunk jelenleg több mint 1700 írást tartalmaz. Szinte a kezdetektől heti három alkalommal indul albumszavazás, jelenleg a háromszázadik játék felé közeledünk, és még mindig nem fogytunk ki a bandákból. A jövő év elején mégis váltunk, mert a voksolások egyre szűkebb körben folynak, miközben van ötletünk a pontgyűjtés egy másik dimenzióba emelésére.

Első ízben 2017 őszén szerveztünk, és azóta szinte minden negyedévben tartunk olvasótalálkozót, zenészvendégek vagy a színtér ismert szervezőinek részvételével. Ez a jövőben is folytatódni fog, legközelebb például január 5-én, a Tormentor együttes kiválóságainak vendégszereplésével.

Buga B, Zozzie, Coly, Dávid Laci, RxGx

A tizenegyedik posztot az oldalon már Dávid Laci jegyezte; az indulás után bő három héttel olvashattuk először Bársony Peti lemezismertetőjét; Zozzie 2017. február 5-én írt először cikket az oldalra; a hónap közepén pedig Novák Norbi küldött nekünk képes németországi koncertbeszámolót. Ők voltak az elsők, majd sorban jöttek a többiek: Buga B, RxGx, haragSICK, Sipy, Szabó Viktor. Jelenleg – ha jól számoltam – tízen publikálunk kisebb-nagyobb rendszerességgel cikket az oldalon, de Benjoe-t és Vectomi-t se feledjük, akik egykor a nyomtatott Metal Attack/Rattle Inc. meghatározó emberei voltak, és a fanzine elektronikus változatának indulását is segítették néhány cikkükkel.

Olvasótáborunk is folyamatosan bővül: tavaly november 28-án állt mellénk az ezredik oldalkedvelő, jelenleg pedig már több mint 1600-an kíváncsiak – itthon és külföldön – a cikkeinkre.

S hogy mit hoz a jövő? Csupán annyit ígérünk, hogy csináljuk, amit eddig. Amíg jólesik, és amíg lehetőségünk van rá. A nyomtatott Metal Attack/Rattle Inc. fanzine annak idején szűk két és fél évig létezett; minden esély megvan rá, hogy ezt az online-változattal meghaladjuk.

A Mezőkövesd-Sopron tengely: Sipy, Szabó Viktor, Bársony Peti

Nem kívánunk versenyezni a különböző metal-híroldalakkal, konkuráljanak csak ők egymással. 🙂 Mi legalább olyan arányban tekintünk hátrafelé, a múltba, mint ahány cikkünk számol be aktuális koncertekről, interjúvol meg mai muzsikusokat, vagy ismertet frissen megjelent albumokat. A tényszerűség mellett a személyes hangvételt és a másik véleményének tiszteletben tartását is fontosnak tartjuk.

Ismételten köszönöm nektek a támogatást, az építő jellegű észrevételeket és a kommentek kulturált hangnemét, ami sajnos nem minden internetes felületre jellemző. Maradjatok velünk, olvassátok és osszátok a cikkeinket, valamint, ha még nem tettétek volna meg, lájkoljátok a Rattle Inc Facebook-oldalát!

Let’s rattle!

Coly

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*