Új EP-vel jelentkezett a 25 éves Nadir

2018-ban (beleszámítva a Dark Clouds névvel fémjelzett korai időszakot is) fennállásának huszonötödik évébe lépett a Nadir zenekar, és a maga módján meg is ünnepli pályájának ezt a kiemelten fontos állomását.

Ez az évforduló az apropója a most megjelent, négy friss dalt tartalmazó „Honour the Cavalry” EP-nek. „Az elmúlt huszonöt év fő tanulsága számunkra az, hogy a zenekari lét legnagyobb örömét a kollektív alkotás öröme, és ennek másokkal való megosztása adja, az underground színtéren átélt valamennyi viszontagság ellenére is” – vallják a fiúk.

Jelenlegi felállásuk immár öt éve játszik együtt, és ez idő alatt minden tekintetben összeérett, de az utolsóként csatlakozott Gál Ferenc basszusgitáros is régóta jó barátja a törzstagságnak (a többiek már huszonkét éve változatlan felállásban játszanak), ezért elmondható, hogy együtt, a közös muzsikálás jegyében, egy jóban-rosszban összetartó közösség részeiként nőttek fel.

„Az EP számainak szövegét szintén ez ihlette. Így tekintünk vissza az eddig megtett hosszú útra, és ilyennek látjuk azt, illetve önmagunkat. Tisztában vagyunk a hibáinkkal, a kevésbé erős oldalunkkal – értjük itt elsősorban azt, hogy lehetnénk aktívabbak is a koncertezést tekintve –, és ezen igyekszünk is javítani. Élő produkcióként, illetve dalszerzés és a stúdió-produktumok színvonala tekintetében viszont folyamatosan lépünk előre, ezért büszkék is vagyunk az eddigi kiadványainkra. Ahogy arra is, hogy felfogásunkban és hozzáállásunkban megmaradtunk önmagunknak, azaz egy következetesen, céltudatosan és kitartóan dolgozó underground zenekarnak” – árulták el a csapat tagjai, akiktől azt is megtudtuk, hogy az EP csak a világhálón lesz elérhető.

Ennek szellemében a Nadir tevékenysége 2019-ben is folytatódik majd, terveik szerint rendszeresebb koncertezéssel és további stúdióanyagokkal egyaránt. Addig is itt az új (borítójával is a visszatekintést sugalló, címében pedig a már megszokott ló-alakra utaló), kizárólag online elérhető EP, amellyel a zenekar egyúttal köszönetet mond minden egykori tagjának, akik útjuk bármely szakaszán velük tartott, valamint mindenki másnak is, aki bármilyen módon és mértékben segítette, támogatta az együttest.

A Nadir jelenlegi felállása:

Tauszik Viktor – ének,
Czetvitz Norbert – gitár,
Köves Hugó – gitár,
Gál Ferenc – basszusgitár,
Fekete Szabolcs – dob.

http://www.nadir-official.com
https://nadirhun.bandcamp.com
https://soundcloud.com/nadir-hungary
https://www.facebook.com/Nadirhungary

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

1 Comment

  1. Ez az online mejelenés nagyon idegen az underground színtéren.Nem is értem ezt.A fizikai megjelenés elengedhetetlen abban a közegbem ahol ők mozognak!

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*