Szárnyal a rock a Mex Rádióban!

Ez év márciusában beszélgettünk először Szilveszterrel a Mex Rock Rádióból (az az interjú itt olvasható), aki műsorával a kezdő vagy éppen a haladó amatőr csapatokon igyekszik segíteni. Kíváncsiak voltunk, hogyan halad a munka.

Nyolc hónapja „találkoztunk”, mi történt azóta?

Sok minden történt az elmúlt hónapokban, elsősorban minőség és hallgatottság, no meg persze a kapcsolatrendszerünk tekintetében. Csodák persze nincsenek, de a türelem visz minket előbbre.

Ezt hogy érted?

Azt hittem, hogy vannak csodák, de nincsenek. Munkatársaimmal egy olyan rádiót csinálunk, ahol olyan zenéket hallhat a közönség, amiket máshol nem, vagy nem így, vagy nem ennyit. Egyedülállóan nyitottak vagyunk, úgy a közönség visszajelzéseire, mint a kisebb és nagyobb zenekarok történéseire, fesztiváljaira, albumaira. De ez önmagában kevés egy rádió sikeréhez. Meg kell mutatnunk magunkat; nem várhatjuk azt, hogy majd ránk találnak a hallgatóink. Egy sűrű, majdnem telített mezőnyben kell utat vágnunk magunknak, és jeleznünk, hogy létezünk. Nos, ez az, ami nem megy egyik napról a másikra, pedig azt hittem, hogy igen.

Csalódást érzek a hangodban.

Nem vagyok csalódott, csak lényegesen több kiadót, klubot, zenekart kerestem meg a partnerség szándékával, mint ahánnyal sikerült napi kapcsolatot kialakítani. Őszintén szólva, azt hittem, hogy jobban örülnek majd egy lehetőségnek, ami az ügyüket támogatja, pláne, hogy ingyen.

Mik a reakciók a megkeresésedre?

A legtöbben nem válaszolnak. Akik igen, azok vagy elutasítók, vagy passzívak. Nem egy alkalommal felajánlottam kluboknak, zenei kiadványoknak, hogy elkészítem a reklámszpotot, és ajánlom a rendezvényeiket, vagy a tartalmaikat, mire ők azt mondják, hogy „Kösz, nem”. Majd ők megoldják fizetett hirdetésekkel a közösségi oldalakon. Mit lehet erre mondani?

Ezek a reakciók felerősítik az olyan kapcsolatokat, amilyet például veletek tartunk fenn, hiszen jól működünk együtt, és szívesen ajánlom a műsoraimban a közönségtalálkozóitokat, az albumszavazós játékaitokat vagy egyéb cikkeiteket.

És mi van az amatőr zenekarokkal?

Velük majdnem hasonló a helyzet: ha keresem őket, akkor van kapcsolat, ha nem keresem őket, akkor nincs. Persze akadnak kivételek: a HatsBand, a Vipers, a Smokin’ Kills, a Pick Down, „Szabca” István, a The False Poets Bonnból, a Faust Szerbiából rendszeresen keres, vagy a kiadók közül a Sparrow Music Stúdió, amely lelkesen szállítja a már említett HatsBand és Smokin’ Kills mellett a Loud ’n’ Tube vagy a Promise felvételeit. A Sparrow megértette, hogy jót tesz a vállalkozásának, ha rádiós megjelenést kínálhat a zenekaroknak, akiknek ez egy jó kiugrási lehetőség lehet az ismeretlenségből. Persze a Mex Rádiónak is jó, mert így a rajongók is hallgatják a műsort. Az együttműködéssel mindenki jól jár. Szóval van történés, csak lényegesen lassabban mennek a dolgok, mint ahogy azt korábban gondoltam.

Ez lassítja a Rock Rádió fejlődését?

Ó, dehogy! Ez csak az egyik szegmens, és egyelőre a kisebbik. A lehetőség továbbra is nyitott mindenki számára, aki akar, élhet vele. Valószínű, hogy csak az a baj, hogy még nem jutottunk el mindenkihez és mindenhová. Ez a helyzet idővel javul. Ahogy mondtam, a türelem visz minket előre. Ettől függetlenül bátran mondhatom, hogy szárnyal a rock a Mex Rock Rádióban. A legutóbbi beszélgetésünk óta három új műsorvezető is csatlakozott a csapatunkhoz: TAZ-Laci és Dinamit Bandi újak, Bohus kollégám viszont régi motoros a rádiónál, a másik csatornánkról jött át rockot játszani. Így összesen tizenhatan vagyunk már (Mex, Lujó, Melindaaah, Glória, Kobaki, Angyalka, Hesztia, Acélszív, Bernuska, Dinamit Bandi, Áfonya, Csabex, Bohus, TAZ-Laci, MrMZozy és én).

Márciusban, amikor először beszéltünk, még csupán 255-en kedvelték a Facebook-oldalunkat, mára ez a szám 812-re nőtt, és nem ritka a heti 8–10 ezres elérés sem, ami persze a megosztásoknak köszönhető. Ezekben a számokban ott van a Rattle Inc. támogatása is, amit minden munkatársam nevében ez úton is köszönök szépen! Nem állunk meg, ahogy szoktam mondani: „A rádióért bátran előre!”

Weboldal: www.rockradio.hu
Facebook: https://www.facebook.com/mexradiorock/

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*