Az Accept Peter Baltes nélkül folytatja

A mértékadó hazai metal-hírportálok ma már beszámoltak róla, hogy az Accept oszlopos tagja, a basszusgitáros Peter Baltes bejelentette: távozik a csapatból. Döntése okát nem közölte a nyilvánossággal, annyi azonban sejthető, nem személyes ellentétek vezettek e lépéshez, hiszen a felek a legnagyobb tisztelet hangján beszélnek egymásról.

Az együttes Facebook-oldalán nyomon követhető a nyilatkozatok egymásutánja. Peter ma hajnali posztjára először az egész zenekar reagált, kifejezve sajnálatát, és egyértelművé téve, hogy a basszusgitáros mindig az Accept-család tagja marad. Ebből a bejegyzésből annyi derül ki, Baltes úgy érezte, változásra van szüksége az életében.

Hajnali 6-kor a másik ős-tag, Wolf Hoffmann gitáros külön posztban is reagált a történtekre. „Négy évtizedet töltöttünk együtt, átéltünk jó és rossz dolgokat, hihetetlen pillanataink voltak a színpadon – írta. – Szavak nélkül is értettük egymást, emberileg és zeneileg is, ami, azt gondolom, nagyon ritka a zenei életben.

Baltes és Hoffman

„Az Accept újraindulása óta eltelt 10 év olyan örömteli, szórakoztató és sikeres volt, hogy azt gondoltam, egészen addig együtt maradunk, amíg egyikünk holtan össze nem esik a színpadon – fűzte tovább gondolatait a csapat vezetője. – Péter távozása elszomorít, ugyanakkor remélem, hogy a számára megfelelő döntést hozta, és mi mást is kívánhatnék neki, mint hogy megtalálja, amit keres, akármi legyen is az. Hiányozni fog, egy azonban biztos: az Accept továbbra is teljes gőzzel halad előre!”

S hogy mennyire naprakész a műfaj legnagyobb netes enciklopédiája: Baltes-t már most az Accept egykori tagjai között tünteti fel… 🙁

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*