„Majdnem tökéletes” (idei 4,5 pontos albumok)

Különbözőek vagyunk: míg a magamfajta kocka ember már év közben is táblázatot vezet, rangsorol, és alapos mérlegelés után állítja össze éves kedvencei Top 10-es listáját (fanzine-szerkesztőként ez többé-kevésbé munkahelyi ártalom), más viszont egyszerűen azokat a lemezeket írja össze, amelyek – nem véletlenül – először az eszébe jutnak.

Előbbi módszerrel valamennyi idei, általam hallott album megkapja a maga osztályzatát. Messze van még az év vége, eszemben sincs még eredményt hirdetni, viszont szívesen felhívnám a figyelmeteket néhány lemezre – amelyek nagy részéről egyébként ismertetőt is írtam már. Legutóbb, Minőség helyett mennyiség? című cikkemben (itt olvasható) az általam megismert és a „hallgatható” kategóriába sorolt 2018-as anyagokat soroltam fel (amelyek köre azóta persze tovább bővült).

Ez alkalommal, egy kicsit közelebb lépve a tűzhöz, az „egész jó” alkotások kerülnek sorra, amelyek közül néhánynak – jelen állás szerint – a legjobb tízbe is van esélye bekerülni. Íme, a lista:

Acamarachi: Our Last Blood Days
Alien Weaponry: Tü
Angel Of Damnation: Heathen Witchcraft
Beto Vazquez Infinity: Humanity
Corrosion of Conformity: No Cross No Crown
Dee Snider: For the Love of Metal
Demon Incarnate: Key of Solomon
Eldritch: Cracksleep
Grajo: Slowgood II
Halcyon Way: Bloody but Unbowed
Lucifer: Lucifer II
Marijannah: Till Marijannah
Meliah Rage: Idol Hands
Monster Magnet: Mindfucker
Motör Militia: World in Flames
Mustasch: Silent Killer
Nahaya: Transcendence EP
Neverdawn: Just Business
Orange Goblin: The Wolf Bites Back
Refuge: Solitary Men
Riot: Armor of Light
Tulkas: Take the World
Visigoth: Conqueror’s Oath

Ahogy nézem, ezek között sem sok olyan van, amelyről ne írtam, vagy ne én írtam volna az ismertetőt. Mindezt azért említem meg, mert egyrészt úgy tűnik, a jót nem mulasztottam el megosztani a közzel, másrészt az ismertető elkészítése érdekében végzett tüzetesebb hallgatás is közelebb hozott bennünket egymáshoz. 🙂

A fenti lista célja pedig nem más, mint az, hogy ha esetleg elkerülte volna figyelmeteket egyik-másik ismertető, ez egyfajta összegzés, hogy az ez évi termésből mit tartok érdemesnek a hallgatásra. A felsorolásban a nálam 4,5 pontos lemezek kaptak helyet, a legjobb érdemjegyet kapott albumokat Top 10-es listámon látjátok majd viszont; ebben a kategóriában egyelőre tíznél kevesebb anyag kapott helyet.

És persze ezúttal is várom a ti kedvenceiteket is: mi az, amit a 2018-as heavy/thrash/doom/stoner termésből semmiképpen ne hagyjak ki?

 

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*