Bloody Nightmare: Hellwolf (2018)

Jó néhány hétig kerülgettem ezt az albumot (és közben hallgattam, újra és újra), mielőtt úgy döntöttem volna, hogy írok róla. Hezitálásom oka, hogy nem tartom kiemelkedően jó anyagnak, valamiért mégis közel került hozzám. Így aztán ajánlom, és abban is biztos vagyok, hogy aki tesz vele egy próbát, nem fog benne csalódni.

A helyszínünk ismét Kolumbia, méghozzá a főváros, Bogotá. Itt alakult meg 2010-ben a kezdetben Dark Moon névre hallgató csapat, akik két évvel később nevüket Bloody Nightmare-re változtatták. Old school speed/thrash metalt játszanak, saját elmondásuk szerint olyan germán bandák szellemében, mint a Destruction, az Exumer vagy a Violent Force. Az itt hallható ének azonban valamivel dallamosabb azokénál, nekem elsőre a Living Death jutott eszembe róla. Szövegeik váltva angol és spanyol nyelvűek, talán ez az egzotikum teszi őket érdekessé az európai hallgató szemében (fülében).

Apró lépésekben (Fiddlerman Possessed demó – 2014, Tormento eterno single – 2015, a Revenge nevű, ugyancsak kolumbiai csapattal közös Speed Legion split – 2016, Tormento eterno single – 2017) jutottak el az idei bemutatkozó anyagig. A csapatot Alexander Daza és José Luis Fisherman énekes-gitárosok, Miguel Valderrama bőgős és Nelson Camacho dobos alkotja.

A július elején a Bandcamp-en, egy hónappal később pedig CD-n és kazettán is megjelenő anyag 33 és fél perces játékidejébe nyolc tétel fért bele, amelyek közül az első egy kétgitáros, hangulatkeltő intró, az utolsó pedig egy ugyancsak instrumentális epilógus, a kettő közé ékelve így tulajdonképpen hat speed/thrash-szerzeményt kapunk.

Már a címadó nóta sem rossz darab, nekem azonban a Tormento eterno jön be a leginkább. A Black Fire Force-ban a gitár- és basszusjátékra kaptam fel a fejem, a Road to Hell pedig a vége felé hallható poénos-örömzenélős betéttel viszi el a pálmát.

Ha nem is eredeti, de szórakoztató muzsika, egy próbálkozást mindenképpen megér.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*