Omega Diatribe: zúzós szentháromság

„Sziasztok!

Hájer Gergő vagyok a budapesti Omega Diatribe zenekarból. Az egyik barát-zenekarunk, a Cadaveres játéka révén bukkantam az oldalatokra, és számos kiváló recenzióra leltem rajta.

Ebből az apropóból szeretném figyelmetekbe ajánlani új anyagunkat, ami áprilisban jelent meg Trinity címmel. Abban a szerencsében volt részünk, hogy a lemezt a metal szakmában az egyik legnagyobbra tartott producerrel, Tue Madsen-nel (Meshuggah, The Haunted, Suicide Silence, Sick Of It All stb.) tudtuk elkészíteni. Az album az amerikai Metal Scrap Records égisze alatt jelent meg, a világ különböző pontjain, összesen kétezer példányban.”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az Omega Diatribe-ot 2008-ban alapította Hájer Gerő gitáros és Szathmáry Ákos basszusgitáros. Muzsikájuk alapját kezdettől a súlyos groove-okkal elegyített őrült poliritmikus elemek képezték. 2013-as bemutatkozó albumuk, a Iapetus megjelenése évében az Év Lemeze versenyben második helyezést ért el.

A csapat 2015-ös EP-jén, az Abstract Ritual-on nem kisebb név vendégszerepelt, mint a Dying Fetus-ban, a Six Feet Under-ben és számos egyéb formációban megfordult dobos, Kevin Talley. Az Omega Diatribe ugyanezen év nyarán szerződött az Independent Ear Records-hoz, a következő esztendő jó részét pedig külföldi fellépésekkel töltötték.

A csapat jelenlegi felállása:

Lucsányi Milán – ének
Hájer Gergő – szólógitár
Höflinger Tamás – gitár
Szathmáry Ákos – basszusgitár
Kiss Tamás – dob

Weboldal: https://omegadiatribe.com
Facebook: https://www.facebook.com/omegadiatribe

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*