Dühös ötös

A Wrath nevű csapat a közelmúltban kötött szerződést a Combat Records-szal, akik október 5-én jelentetik a chicagói banda rég várt új albumát, a Rage-et. A lemezen tíz hamisítatlan thrash metal szerzeményt hallhatunk. Az anyag, amelynek maszterizálását a legendás Bill Metoyer (Slayer, Sacred Reich stb.) végezte, már most is előrendelhető a kiadó oldalán (combatmerch.com).

Az album dalai:

1. Conflict
2. What You Crave
3. Draw Blood
4. Tension on High
5. My Rage
6. Feeding the Host
7. Clearing My Soul
8. Unholy Alliance
9. Mother’s Hell
10. Ace of Spades

A Wrath több mint három és fél évtizede van jelen a metal színtéren. Nem mindennapi kitartásuk titka valószínűleg az, hogy a csapat mindvégig hiteles tudott maradni, az áttörést jelentő, 1985-ös Fit of Anger-től kezdve a két évvel későbbi, abszolút favoritnak számító Nothing to Fear-en át egészen a hamarosan érkező Rage-ig. Az ív már csak azért is töretlen, mert az idei anyagon újra a zenekar eredeti énekese, az első két albumot is jegyző Gary Golwitzer áll a mikrofon mögött.

Bár az új album dalainak egy része még a ’80-as évek végén született, a mai megközelítésnek, a Dave Ellefson és Thom Hazaert által újraélesztett Combat Record-szal kötött szerződésnek, valamint a sziklaszilárd felállásnak (Golwitzer mellett Gary Modica basszusgitáros, Scott Nyquist és Rob Noon gitárosok, valamint Jake Fromkin dobos alkotja a csapatot) köszönhetően a Rage friss energiáktól duzzad.

A lemez utolsó dalaként a Motörhead klasszikus Ace of Spades-ének feldolgozását hallhatjuk, amelyben vendégmuzsikusként az Armored Saint/Odin/DC4 gitáros, Jeff Duncan nyűvi a húrokat.

„Amikor David-del (Ellefson) újraindítottuk a Combat-ot, az volt a célunk, hogy összekapcsoljuk a thrash és az underground metal múltját, jelenét és jövőjét – meséli Thom Hazaert. – A Wrath számomra mindig is egyike volt a műfaj meg nem énekelt hőseinek. Olyan vitathatatlan klasszikusokat tudhatnak magukénak, mint a Nothing to Fear és a Fit of Anger, amelyeket a rajongók is nagyra értékelnek. Így aztán, amikor lehetőség adódott, nagyszerű érzés volt őket is felvenni a Combat zenekarai közé, pláne úgy, hogy Gary is tagja az új felállásnak. A Rage egy fantasztikus album, biztos vagyok abban, hogy a rajongók, régiek és újak, még évek múlva is beszélni fognak róla.”

További infó:

www.facebook.com/wrathchicago

www.facebook.com/combatrecordsofficial

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*