„A belünket is ki akarjuk turnézni”

A Black Fast nevű thrash csapat a Missouri állambeli St. Louis-ból származik. Idei albumukra, a gyilkosan energikus Spectre of Ruin-ra nem tudtam maximálisnál gyengébb osztályzatot adni, így már csak annyi volt hátra, hogy kifaggassam a fiúkat a zenekar múltjáról, nevének eredetéről és természetesen jövőbeli terveikről is.

Mivel a Black Fast aránylag ismeretlen az olvasóink előtt, bemutatnád néhány szóban a bandát?

Az amerikai Illinois állam kisvárosaiból származunk. Ha lehetne egy képzeletbeli klubházunk, akkor az St. Louis-ban lenne. Fiatal zenészekként, egy kis egyetemi városban találkoztunk, különböző bulikon és jammelések alkalmával.

Missouri, ha jól sejtem, nem nevezhető éppen a thrash fellegvárának. Vagy tévednék?

A St. Louis-i metal színtér nagyon is élő és termékeny. Szuper bandáink vannak, akik király albumokat készítenek és aktívan turnéznak is. Hallgassatok bele a The Gorge, a Hell Night, a The Lion’s Daughter vagy a Fister valamelyik anyagába, hogy csak néhányat említsek.

Trevor Johanson és Aaron Akin

Miért választottátok a Black Fast (Fekete Böjt) nevet?

Még gyerekként hallottam, hogy a papok az ördögűzés előtt böjtölnek, és az ilyen böjtöt Fekete Böjtnek nevezték. Eszembe is jutott, hogy ez király név lenne egy heavy metal bandának. Egy ideig név nélkül koncerteztünk. Csak felmentünk a színpadra és játszottunk, de aztán jött egy rendes fellépés, amire már kellett egy név, és akkor feldobtam a többieknek, hogy mi lenne, ha Black Fast néven nyomnánk.

Felsorolnátok pár bandát, amelyek hatással voltak rátok?

Van Halen, Metallica, Pantera, Slayer, Dimmu Borgir, Judas Priest.

Az új albumotok ötből öt pontot kapott a fanzine-ünkben, és úgy jellemeztem a zenéteket, mint az olyan európai thrash-istenek muzsikájának amerikai verzióját, mint a Kreator vagy az Arch Enemy. Egyetértetek velem?

Elég sokszor hasonlítanak bennünket a Kreator-höz, és ez részünkről teljesen rendben van. A Kreator király!

Mi volt az új album koncepciója? Eléggé különbözik a korábbi albumaitoktól, és engem szabályosan sokkolt a dalokban rejlő nyers energia.

Kösz! A zenénknek nincs különösebb titkos receptje, vagy olyan banda, akit utánozni szeretnénk. A hangzásunk úgy alakul ki, hogy elvonulunk a próbaterembe, és ott olyan zenét nyomunk, amire büszkék lehetünk. A dalszövegekben általánosságban megpróbálom a kétségbeesést ábrázolni.

Nem látok koncertdátumokat a weboldalatokon. Vannak esetleg turnéterveitek? Európába is el fogtok jutni? A magam részéről élőben is nagyon szeretném látni-hallani az új albumotok dalait.

Vannak ilyen terveink, és alig várjuk, hogy egy másik kontinensen is nyomhassuk a számainkat. Ha esetleg egy promóter is olvassa ezt az interjút, akkor lépjen kapcsolatba az ügynökünkkel! 🙂

Mik a terveitek 2019-re?

A belünket is ki akarjuk turnézni, és a zenénkkel más kontinensekre is el akarunk látogatni.

Trevor Johanson (gitár), Ryan Thompson (basszusgitár), Aaron Akin (ének-gitár), Ross Burnett (dob)
A szerző: Buga B 61 Articles
Bogdán László „Buga B”: Az egykori Brutal Metal, később pedig a Pulling Teeth fanzine szerkesztője. Koncertfanatikus, civilben egy fordítóiroda projektmenedzsere.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*