Mark „The Shark” Shelton (1957-2018)

A mai napon a heavy metal világának újabb ikonikus alakja távozott közülünk: 60 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Manilla Road zenekar alapító gitárosa, énekese. Halálának körülményeiről egyelőre annyit tudni, hogy a kansasi illetőségű, epikus metalt játszó csapat éppen európai turnéját bonyolította; Shelton ennek egyik állomásán, a német Headbangers Open Air Fesztiválon halt meg.

Bryan Patrick, a Manilla Road énekese az elkövetkező napokra ígért bővebb információt a történtekről. Időközben létrehoztak egy Go Fund Me nevű jótékonysági alapot; az erre érkező adományokból kívánják finanszírozni a zenész hazaszállítását az Egyesült Államokba.

Az 1977-ben alakult csapat, Shelton vezetésével 18 nagylemezt adott a rockzene világának, köztük olyan klasszikus anyagokat, mint a Crystal Logic, az Open the Gates, a The Deluge vagy a Mystification. Legutóbbi albumukról, a tavalyi To Kill a King-ről mi is írtunk ismertetőt (itt olvasható).

Ha azt mondod, Lemmy, azt mondom, Motörhead. Ha azt mondod, Black Sabbath, azt mondom, Tony Iommi. Mark is ilyen meghatározó embere volt csapatának: az origó, ahonnan elindult a zene, és aki körül a zenekar többi tagjai is cserélődött. Nélküle valószínűleg nem lesz, mert nem lehet Manilla Road, amely, ha már túl is jutott pályája zenitjén, még mindig egyedi és izgalmas színfoltja volt a műfajnak.

Mark, hiányozni fogsz, de a pillérek, amelyekre halhatatlanságod épült, elpusztíthatatlanok. Nyugodj békében!

„We never ever will die ’cause Heavy Metal is life” (Manilla Road, Crystal Logic)

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*