Sport és zene

1982-ben, nyolcévesen két dolog fertőzött meg végérvényesen: a zene és a sport. Ami előbbit illeti, a klasszikus diszkózenékkel kezdtem, majd nagyjából öt év múlva felfedeztem a hard rock/heavy metal muzsikát, ami azóta elválaszthatatlan lett a mindennapjaimtól. Arról már nem is beszélve, hogy általa rengeteg kapcsolatra, ismertségre, barátságra tettem szert.

Utóbbi szintén örök szenvedély, különösen a labdarúgás és a jégkorong, valamint az olyan komoly világversenyek, mint a labdarúgó világ- és Európa-bajnokság, illetve a téli és nyári olimpiák. Ebben az esztendőben került megrendezésre a 21. labdarúgó világbajnokság, így értelemszerűen nonstop ott ülök a tévé előtt. 1986-ban egy bizonyos Diego Armando Maradona miatt lettem fanatikus drukkere Argentínának, de rajta kívül Jorge Valdano is komoly hatást gyakorolt rám.

Noha folyamatosan mennek a közvetítések, azért próbálok az interjúimnak, kritikáimnak is időt szentelni, tehát a kellemest kötöm össze a hasznossal. Ami viszont meglepett – és azért, mert nem tudtam –, hogy főszerkesztőnk, Coly is figyelemmel követi a rendezvényt, és ő is Argentínának drukkol. A tegnapi mérkőzés, úgy gondolom, vízválasztó volt a csapat életében, és innentől kezdve, remélem, már nem hibáznak, elindulnak a döntő felé és meg is nyerik azt. Kedves olvasók, esetleg ti is figyelemmel követitek a mérkőzéseket? Ha igen, kinek drukkoltok, kit vártok a döntőbe?

Liverpool-drukker szerzőnk kedvéért a képszerkesztő Jürgen Klopp-ot tette be illusztrációnak. Csapata játékát tisztelői heavy metal futballnak is hívják
A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*