Tim Calvert (1965–2018)

Más oldalakról talán már tudjátok: 52 éves korában elhunyt a Forbidden és a Nevermore egykori gitárosa, Tim Calvert.

Számunkra hirtelen jött, és ezért meghökkentő esemény, ám akik közel álltak hozzá, azokat nem érte váratlanul. Calvert jó ideje amiotrófiás laterális szklerózisban (Lou Gehrig-kór) szenvedett, amely az akaratlagos izmok lebénulásával járó, súlyos idegrendszeri betegség.

Forbidden

A gitáros 1989-ben csatlakozott a Forbidden-hez, és ezt követően a csapat három albumán (Twisted into Form, Distortion, Green) játszott. A zenekar feloszlását követően igent mondott Warrel Dane invitálására, és a Nevermore tagja lett. Közreműködött az együttes 1999-es Dreaming Neon Black anyagán, majd rá egy évvel felhagyott a zenéléssel, hogy teljes energiáját másik szenvedélyének, a repülésnek szentelje.

Tim a kép bal szélén
Calvert új élete

Az ezt követő időszakban pilótaként dolgozott, közben pedig, 2010-ben részt a Steve „Zetro” Souza által szervezett AC/DC tribute zenekarban (az AC/DZ-ben), amelynek albuma végül nem jelent meg.

A mai posztot (Ráhallgató) kb. két nappal ezelőtt, előre időzítve tettem fel a honlapra. Akkor még nem volt hír Calvert halála. Nyugodjék békében!

Thank you for the music, Tim!

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*