Teething: We Will Regret This Someday (2017)

A fura nevű madridi banda nem csak nevével, de zenei megoldásaival is igyekszik nem mindennapi lenni, ami némi sarkítással sikerül is nekik tavalyi, We Will Regret This Someday albumukkal. Ez amolyan első nagylemez, amit persze egy valag kislemez és split előzött meg, de nem is szaporítanám a szót, lássuk, mit is rejt a Fogzás (nem, nem az orális szexre kell gondolni, hanem a kisgyerekek esetében a tejfogak megjelenésére) bő 22 perces lázadása.

Az intro (Mic Check) az év legpuritánabb belendülése, kapunk egy nagy adag hányást, sípolást és természeten csupa barátságos szót. Ez utóbbiak az egész lemezen jelen vannak, meglehetősen szókimondóak a spanyol srácok. Zeneileg, ha egyszerűen szeretném megfogalmazni, hogy mit művelnek, azt mondanám, post-grindcore, de aztán kapásból exkuzálnám is magam, hiszen korántsem olyan csapatok hatásáról van szó, mint a Pig Destroyer vagy a Rotten Sound – a Napalm Death szelleme viszont tagadhatatlan, haha.

A Teething zenéje egy fura katyvasz: alapvetően grindcore, némi punkos és crustos beütéssel, de mindezeket hardcore elemekkel is vegyítik, amelyek így együtt thrashcore vagy crossover masszát alkotnak (a Filipino Violence vagy a Just Kids, illetve a Subway Rat esetében simán érzem az S.O.D.-remake ízét). A recept kiegészül még a ’90-es évek abszurd bevágásaival – több helyen is kapunk Beastie Boys pillanatokat, agressziót, dühöt, őrjöngést és bármilyen meglepően is hangzik: dallamokat.

A We Will Regret This Someday erőssége éppen ebben rejlik: a káosz harmóniája ez és egy többszöri hallgatásra is megunhatatlan, lendületes, durva hányás, amelytől sem szebb, sem gazdagabb nem lett a világ, de a műfaj szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket. Itt is van az első hivatalos klipjük:

Nos, kérem szépen, erről van szó! Nem is nyomkodnám tovább a klaviatúrát: rövid album – rövid cikk. És hogy miért nem adtam a lemezre maximális pontszámot? Mert az újító szándék és a profizmus ellenére se tudtak igazán újat létrehozni, csak egy majdnem tökéletest.

kiadó: Selfmadegod Records https://selfmadegod.com/

banda: https://teething.bandcamp.com

1. Mic Check
2. You and Your Fucking Car
3. Setting Fires
4. Up in Smoke
5. Filipino Violence
6. Just Kids
7. White Cross Introduction
8. White Cross Inversion
9. Take Me to a Doctor
10. Subway Rat
11. Life Is Peachy
12. An Open Letter to My Best Friend

 

A szerző: haragSICK 73 Articles
A NUskull és a Fémforgács web'zine-ek egykori szerkesztője.

1 Comment

  1. A zenéjük nagyon jó,de a szellemiség amit képviselnek,számomra undorító. Mégis mi a fenéért kellett két tag smárolós képét tenni az ep-jük cd korongjára?! Szó szerint elcseszték az amúgy igényes kiadvány küllemét!

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*