Távozásra ítélve: egy időre elbúcsúzik tőlünk a Morgoth

Szervezési és személyes okok miatt a Morgoth nyártól határozatlan időre felfüggeszti tevékenységét. A csapat sem koncertezni nem fog, sem új lemezt nem tervez. Utolsó fellépésükre június 8-án, a németországi Chronical Moshers Open Air fesztiválon kerül sor.

„Egy ideje meglehetősen bonyolult volt számunkra valódi zenekarként működni – árulja el Sebastian Swart ritmusgitáros. – Ennek legfőbb oka, hogy Németország különböző pontjain élünk. Az én személyes problémám pedig, hogy komoly halláskárosodásom van, ráadásul a munkám a közeljövőben hosszabb időre külföldre fog szólítani.”

A csapat és kiadója, a Century Media is hangsúlyozza, mindez nem jelenti a csapat feloszlását, csupán aktivitásait függeszti fel egy időre a német kvintett.

„Nem volt könnyű döntés, de ezen a ponton szükséges volt meglépni ezt a lépést – mondja Harry Busse gitáros. – 2011-es újjáalakulásunkkor csupán annyi volt a tervünk, hogy játszunk néhány koncertet, amelyekkel megünnepeljük a Cursed album megjelenésének huszadik évfordulóját. Nem láttuk előre, hogy ebből további hét év és egy újabb stúdióalbum (Ungod – 2015) lesz. Nagyon élveztük ezt az időszakot, és köszönetet szeretnénk mondani a rajongóinknak, kiadónknak és menedzsmentünknek a nekünk nyújtott támogatásért.”

A Morgoth jelenlegi felállása:

Karsten „Jagger” Jäger – ének,
Harry Busse – szóló- és ritmusgitár,
Sebastian Swart – ritmusgitár,
Sotirios Kelekidis – basszusgitár,
Marc Reign – dob.

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*