Május 5-én, szombaton Anxius koncert a Living Room-ban

Lemezbemutató-előzetes gyanánt a budapesti Living Room-ban játssza új dalait az Anxius együttes. A vendég a baráti Custom Blues Band lesz.

Az Anxius tagjai így emlékeznek a csapat születésére:

„1996-ban Joe és Vasti kitalálta, hogy megváltják a világot. Mi lenne, ha csinálnánk egy jobb metálbandát azoknál, mint amiket hallgatunk? Az elméleti síkon keményen helytálló, kéttagú metálkulturális társaság a nyári betonozásból összegürcölt vagyonából 1997-ben megvásárolta első gitárjait, így Joe lett a gitáros, Vasti pedig a basszer.

Teltek-múltak a hónapok, és a témák kezdtek nótákká alakulni. A haverok, a jó kis rockerarcok sorban verődtek hozzánk. Az első próba Joe odújában volt, enyhén prosztó körülmények között. Először Tódi jött, hogy ő lesz a dobos, és az lett. Azután Bundi csapódott hozzánk, mint énekes. 1998-ban megalakult a Claustrophobia zenekar, méghozzá a következő felállásban: Osztos Tamás (Bundi) – ének, Tenyei József – gitár (Joe), Vastag György – basszus (Vasti), Hegedűs Antal (Tódi) – dobok.”

A budapesti, metalt játszó zenekar 2000-ben rögzítette első demóját (Mélypont). A nevüket ezt követően változtatták Anxius-ra. A második demó (A múlt hangjai – 2002) és az első nagylemez (História – 2004) már ezen a néven jelent meg. 2006 nyarán látott napvilágot második albumuk, Az örök lét határán, két évvel később pedig a Lelketlen című EP-jük is elkészült. Harmadik lemezük, a Szolgasors 2004 februárjában, a Metal Hammer CD-mellékleteként került forgalomba.

Egy kis ízelítő:

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*