Heti öt

Most, hogy meghallgattam az új Primordial-t, azon gondolkoztam, feltegyem-e soron következő Heti Ötös listámra. Ott lenne a helye, mégis lemarad róla, mivel Zozzie korábban kétszer is az aktuális kedvencei közé sorolta.

Márpedig a Heti Ötös egyik funkciója szerintem éppen ez: a figyelmetekbe ajánlani általunk jónak tartott lemezeket, elővetetni veletek régi anyagokat és arra biztatni benneteket, hogy hallgassátok meg, szerezzétek be az adott újdonságot. Így viszont felesleges duplán, ne adj’ isten, triplán felmutatnunk egy albumot, inkább minél több, hetente háromszor vagy négyszer öt lemez címe merüljön fel. Éppen ezért arra is figyelek, hogy ezekkel a listáimmal magamat se ismételjem.

A másik egy önös szempont. Már jó ideje azt veszem észre, hogy igyekszem olyan lemezeket hallgatni, olyan változatosra szerkeszteni a „heti műsort”, hogy abból szombatra, ami általában az én napom, összejöjjön egy olyan Heti Ötös, amelynek mindegyik darabját szívesen ajánlom. Mondhatnám, hogy ez az ötös lista a cél, holott igazából fordítva működik a dolog: ez ösztönöz arra, hogy minél több és minél sokszínűbb zenét hallgassak.

Ez nem mindig egyszerű: ahogy azt már meséltem, munka és család mellett előfordul, hogy csupán napi egy albumra jut időm. Többször is megtörtént már, hogy a hétvégéhez közeledve passzoltam, és másnak – Vectominak, Novák Norbinak vagy RxGx-nek – engedtem át a szombati ötöslista-hirdetés lehetőségét.

Az utóbbi időszakban viszont egy kicsit elszaladt velem a ló. Általam eddig még fel nem fedezett vidékeken barangolok, és számos új anyagot bányászok elő az underground mélyéből, és a meddő kőzet mellett számos értékes ércre is lelek. Ezek, ha máshol nem, hát a Heti Ötöseimben jelennek meg, de igyekszem részletesen is bemutatni őket nektek.

Most ott tartok, hogy – a mondást megfordítva – több kolbász, mint nap, azaz több lemez vár rám, mint amennyit belátható időn belül meg tudok hallgatni. Ami persze azzal is jár, hogy a régi kedvenceimet hanyagolom, de most ez van: a kalandozások, felfedezések kora. Élvezem.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*