Carpathian Forest: Likeim EP (2018)

Noha az extrém metal műfajok nagy rajongója vagyok, a black metal sosem tudott közel férkőzni hozzám. Ennek okát a mai napig nem tudom megmagyarázni, egyszerűen így alakult. Eleve nagyon kevés black metal album sorakozik a gyűjteményemben, ha pedig néha-néha kedvem szottyan – és ez ritkán fordul elő – némi fekete fémhez, kizárólag a klasszikusok kerülnek terítékre: a korai Bathory, a Mayhem, a Gorgoroth, az Immortal, a Satyricon, az Impaled Nazarene, vagy a Beherit.

És persze a Carpathian Forest. Az 1990-ben még Enthrone-ként létrejött banda 1992-től használja a Carpathian Forest nevet, és vált később a színtér egyik kiemelkedő együttesévé. Nem szívesen megyek bele a „Mi a kedvenc anyagod?” témakörébe, mert esetükben nehezen tudnék dönteni. Maradjunk annyiban, hogy mindegyiket egyformán szeretem. A 2006-os Fuck You All!!!! Caput tuum in ano est óta semmit nem lehetett hallani a zenekarról, aminek roppant prózai okai voltak, ugyanis a főnök Nattefrost (Roger Rasmussen) mindenkit szélnek eresztett, és csak tavaly szervezte újjá csapatát.

A jelenlegi Carpathian Forest tagságát Nattefrost mellett a Visegardból ismert Slakt (Kjetil Dyvik Løksli) basszusgitáros, a Magister Templi, illetve a Svarttjern sorait is erősítő Grimmdun (Audun Ulleland) dobos, valamint a több zenekarban részt vevő/részt vett Malphas (Thomas Myrvold) és a Repulsive Aggression-ben, illetve a Svarttjern-ben érdekelt Erik Gamle gitárosok alkotják.

Minthogy a Carpathian Forest Nattefrostról szólt és szól, nem tudom, hogy a többieknek mennyi szerep jut a dalszerzésben, ám a címadó Likeim-mel nem lőttek mellé, ízig-vérig korai Carpathian Forest tétel, jó nagy adag Celtic Frost-hatással nyakon öntve. A másik felvételről nem tudok érdemben nyilatkozni, lévén, hogy az a Turbonegro All My Friends Are Dead-jének feldolgozása, amely helyett szívesebben hallgattam volna egy másik vadonatúj szerzeményt.

Úgy gondolom két nótát nem érdemes pontozni (amúgy 4-es lenne a kalkulus), várjuk meg az új zenészekkel elkészített lemezt. A Likeim alapján minden bizonnyal nem okoznak majd csalódást.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*