„Shake your head, raise your fist!”

Emlékszem, már a ’80-as évek közepén is vigyorogtunk azon, amikor körülbelül minden második heavy metal albumon szembejött velünk – számcím vagy szövegrészlet formájában – egy „stand up and fight”, egy „run for your life” vagy egy „born to rock”. S miközben teli torokból énekeltük a fenti sorokat, azt is éreztük, hogy ezek olyan klisék, amelyeket – írjanak bár teljes meggyőződéssel vagy hatásvadász célzattal, – éppen gyakori sulykolásuk miatt nem igazán lehet komolyan venni.

Mintha létezne egy heavy metal szövegeket generáló program, amelynek megadod a témát, az pedig kidobja a 300 szavas szókincséből összeállított versikét. (Nem véletlenül alapoztuk annyian kezdő angoltudásunkat erre a fajta irodalomra.)

Nem szeretném sokáig cinkelni szeretett műfajunkat – tegyétek meg ezt inkább ti. 🙂 Egy olyan – a múltkori hülye zenekarneves körhöz hasonló – játékra buzdítalak benneteket, hogy írjatok nekünk (kommentben) ilyen banális, gyakran visszaköszönő szókapcsolatokat, amelyekkel a dalok címében vagy szövegeiben találkoztatok. A két kitétel, hogy lemezen tényleg megjelent szöveget küldjetek, és hogy maradjunk meg a hard rock/heavy metal berkein belül.

A játék szombat éjfélig tart, az eredményeket az egyik vasárnap délutáni posztban összegzem.

Gondolatébresztőnek néhány számcím:

Shout It Loud
Devil Woman
Out of Control
Sin After Sin
Break your Chains
Down and Out
Metal Heart
Bad Boys

Ti jöttök!

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

2 Comments

  1. Reach out for the sky (Firehouse)
    Without you (pl. Mötley, Bonfire)
    I stand alone (Godsmack)
    Eye of the storm
    de kb. percenként jut eszembe valami.. mivel a kitétel nem szól a nyelvről, én örülnék a magyar szövegek összegyűjtésének is, azért ott is van támadási felület rendesen, az alter-„rock”-ot nem is számítva:D

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*