Burning Ground: 15 év után itt a bemutatkozó album

Rövid időn belül egy újabb szardíniai csapat keresett meg bennünket promóciós anyagával, amelynek tartalmát veletek is szívesen megosztjuk.

A Burning Ground 2002-ben alakult, és másfél évtizednyi underground-lét után, úgy tűnik, végre elérkeztek a nemzetközi ismertség kapujába. A tavalyi esztendő folyamán a csapat ugyanis végre elkészítette első, nyolcszámos CD-jét (mi ez, ha nem kitartás!),
a Last Day of Light-ot, amely a Minotauro Records gondozásában látott napvilágot, július Európában, augusztus elején pedig a tengerentúlon.

Az együttes felállása jelenleg:

Maurizio Meloni – ének
Andrea Alvito – gitár
Alessio Melis – basszusgitár
Angelo Melis – dob

Zenéjükre a klasszikus heavy és az amerikai power metal éppúgy inspirálóan hatott, mint a thrash és a doom. A legnyilvánvalóbb talán a Symphony X hatása, de a dalokból itt-ott a Savatage, a Candlemass, a Metal Church, a Vicious Rumors- és a Nevermore szelleme is kiérezhető. A dalszövegek az emberiség és a természet kapcsolatát járják körül, és többek között olyan gyengeségeinkre világítanak rá, mint a mohóság, a kapzsiság, a gondatlanság és a Föld kizsigerelése.

Az albumba itt lehet belehallgatni: https://soundcloud.com/burning_ground/sets/last-day-of-light/s-ofW5X

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*